0
Mobiel

Ierland gaat Apple-belastingen in januari 2018 innen

dinsdag 5 december 2017 | 09:25 CET | Nieuws

Ierland gaat begin volgend jaar starten met het vorderen van achterstallige belastingen van Apple. In totaal gaat het om 13 miljard euro. Apple en Ierland hebben bijna overeenstemming bereikt over de voorwaarden. Apple gaat het geld overmaken naar een depot waar het voorlopig onaangeroerd blijft staan. Zowel Ierland als Apple zijn het oneens met het besluit van de Europese Commissie, die eist dat het Amerikaanse bedrijf het bedrag alsnog betaalt. In 2016 werd een uitspraak gedaan dat Apple achterstallige belastingen verschuldigd is aan Ierland. 

In oktober heeft de Commissie Ierland gemaand haast te maken met het innen. Het is een rechtszaak gestart bij het Europees Hof van Justitie omdat het van mening is dat Dublin te weinig progressie maakt. 

De Ierse minister van financiën geeft nu aan dat er begin 2018 gestart kan worden als alle voorwaarden bekend zijn. Er moet nog worden uitgemaakt wie het depot beheert en op wiens naam het staat, schrijft the Wall Street Journal. De Europese Commissie heeft gereageerd dat het de rechtszaak enkel staakt als Ierland het volledige bedrag heeft geïnd. 


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe