0
Mobiel

Apple zet snellere chip en 4G in de Watch

woensdag 13 september 2017 | 09:28 CET | Nieuws
Update: 28 september 2017 | 14:46 CET
Apple heeft een nieuwe versie gelanceerd van de Watch. De Series 3 komt beschikbaar in twee versies: WiFi en LTE. De S3 vervangt de vorig jaar gelanceerde Series 2. De Nike+ versies, de Watch Edition met keramische kast en de Hermès uitvoeringen zijn nu ook S3. De S1 blijft in het programma als ‘Watch Sport’ instapmodel met aluminium kast. De S3 is te herkennen aan het rode kroonwieltje.

Apple heeft in de S3 een snellere dual core chip gezet en een barometer/hoogtemeter die ook bijvoorbeeld traplopen kan bijhouden in de fitness-apps. De Series 3 zal worden geleverd met WatchOS 4, de nieuwe versie van het op iOS 11 gebaseerde besturingssysteem.

Apple gebruikt een eSIM in de Watch. De toevoeging van cellulaire connectiviteit (3G en 4G) maakt het mogelijk om miljoenen nummers te streamen uit een muziekdienst en Siri te gebruiken zonder dat er een iPhone in de buurt is. 

De Amerikaanse mobiele operators gaan abonnementen aanbieden waarbij de Watch hetzelfde mobiele nummer krijgt als de mobiele telefoon. Europese operators zijn nog niet zo ver. De cellulaire versie is alleen te bestellen in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Andere landen heeft Apple nog niet aangekondigd. 

Beschikbaarheid en prijzen

In Nederland is de S3 met GPS te bestellen vanaf vrijdag 15 september, met levering vanaf 22 september. Apple meldt dat de voorraad beperkt is. De range begint bij 369 euro, voor een 38 mm aluminium kast met een sportbandje. De versie met 42 mm kast is 30 euro duurder. In Nederland worden de modellen met cellulaire connectiviteit niet geleverd. Dat betekent dat ook de Hermès en de Edition niet beschikbaar zijn. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe