0
Algemeen

Avaya sluit overeenkomst met schuldeisers en benoemt COO als CEO

maandag 7 augustus 2017 | 14:35 CET | Nieuws

Avaya is met een meerderheid van haar schuldeisers een herstructureringsplan overeengekomen om het bedrijf te beschermen tegen faillisement. Op dit moment wordt Avaya voor faillisement behoed door de chapter 11 bankruptcy protection. Het bedrijf kondigde verder aan dat COO Jim Chirico benoemd zal gaan worden tot CEO, ter vervanging van Kevin Kennedy.

Volgens Avaya heeft meer dan 50 procent van haar schuldeisers met het eerste pandrecht ingestemd met het plan. Daaronder zijn ook diverse schuldeisers die een eigen ad-hoc commissie van schuldeisers hadden gevormd. Daarnaast neemt de US government Pension Benefit Guaranty Corporation de pensioenverplichtingen voor medewerkers over. Avaya stelt haar verplichtingen in onder andere het Avaya pensioenplan blijven nakomen.

De definitieve uitvoering van het plan blijft onderhevig aan goedkeuring van de rechter. De zitting hiervoor staat gepland op 23 augustus. Wanneer de rechter goedkeuring geeft, verwacht Avaya dat beschermingsmaatregelen tegen een faillissement spoedig opgeheven kunnen worden.

Wisseling aan de top

Het herstructureringsplan van de schulden van Avaya omvat een wisseling van de wacht in de top van Avaya. De huidige CEO Kennedy zal in oktober, na ruim acht jaar deze functie bekleed te hebben, aftreden. Chirico is nagenoeg even lang werkzaam voor Avaya als Kennedy en heeft al diverse posities gehad binnen het bedrijf. Als COO en Global Sales Leader is hij momenteel verantwoordelijk voor Operations, Global Sales, Sales Operations, Human Resources en Quality. Voor zijn aanstelling bij Avaya was Chirico werkzaam bij Seagate en later IBM. 

Voorlopige resultaten over het derde kwartaal

Naast het herstructureringsplan publiceerde Avaya ook de voorlopige resultaten voor het fiscale derde kwartaal dat eindigde in juni, waarbij de omzet nagenoeg gelijk was aan het eerste kwartaal maar 9 procent jaar-op-jaar is gedaald tot 802-804 miljoen dollar. De aangepaste EBITDA wordt geschat op 202-206 miljoen dollar, of 25,1-25,7 procent van de omzet. Dat is beter dan de 24,8 procent in het vorige kwartaal. Het bedrijf meldt dat het een positieve operationele kasstroom heeft en het kwartaal heeft afgesloten met 729 miljoen dollar aan contanten. Hierin is de 70 miljoen dollar die Avaya in juli ontving voor de verkoop van haar netwerkactiviteiten nog niet inbegrepen. 

Geen invloed op de Nederlandse activiteiten van Avaya

Avaya Nederland had reeds laten weten dat de perikelen rondom Avaya in de Verenigde Staten geen impact hebben op de Nederlandse activiteiten. Avaya Nederland opereert onder een andere werkmaatschappij en is daardoor niet betrokken bij de faillissementsbescherming en herstructureringsovereenkomst.  tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe