0
IT

BlackBerry levert QNX aan Nvidia voor zelfrijdende auto

donderdag 11 januari 2018 | 11:30 CET | Nieuws
BlackBerry geeft op de CES in Las Vegas een update over haar QNX besturingssysteem als bouwsteen voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Ford heeft in oktober 2016 een overeenkomst gesloten met BlackBerry voor QNX, het beveiligde platform. BlackBerry heeft op de CES een Range Rover en een Aston Martin DB11 meegebracht, voorzien van connected car-systemen op basis van QNX. 

Baidu is onlangs partner geworden en gaat software draaien op QNX, zoals het Apollo platform voor AI en connected-car apps. BlackBerry meldt nu ook Nvidia als partner. Nvidia Drive belooft een AI-platform te worden dat alle software en hardware in het ‘Level 5’ zelfrijdende voorziet van redundante beveiliging. Nvidia wil haar eigen software stack aanbieden aan automerken, als back up van de eigen systemen. Nvidia ontwikkelt ook AutoSIM, een simulator waarmee bedrijven miljarden testkilometers met autonome software versneld kunnen simuleren op een supercomputer. 

QNX werkt samen met een reeks bedrijven uit de auto-industrie. De ontwikkeling verloopt binnen AUTOSAR, een industriegroep van autofabrikanten en automotive toeleveranciers. Bedrijven uit Silicon Valley en hun geldschieters zijn daar niet bij aangesloten.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe