0
IT

Nvidia: onze processors niet kwetsbaar, wel update

donderdag 11 januari 2018 | 10:57 CET | Nieuws

Processorfabrikant NVidia gaat de software voor zijn chips updaten naar aanleiding van de Spectre-kwetsbaarheid. Volgens Nvidia CEO Jensen Huang zijn de processors van Nvidia echter immuun voor uitbuiting van Spectre en de andere recent ontdekte kwetsbaarheid Meltdown (bij Intel-processors). Dat liet de topman van Nvidia volgens Reuters weten op de CES-beurs in Las Vegas. Nvidia maakt vooral grafische processors (GPU's). 

Begin januari maakte onder meer Google bekend dat er twee kwetsbaarheden waren gevonden die ingebed zijn in de chipshardware zelf. Spectre betreft twee kwetsbaarheden in diverse processoren. De kwetsbaarheden zijn aangetroffen in Intel-, AMD- en ARM-processoren en mogelijk zijn ook andere types kwetsbaar. Meltdown betreft een kwetsbaarheid specifiek voor Intel-processoren. Een aanvaller die deze kwetsbaarheden misbruikt, kan vertrouwelijke informatie bemachtigen. Vrijwel alle pc's bevatten Intel-chips, terwijl de meeste tablets en smartphones ook processors van de genoemde drie fabrikanten gebruiken. 

Apple liet vorige week weten dat het aanpassingen heeft doorgevoerd in zijn software om iPhones, iPads, Mac-computers en Apple TV's te beschermen tegen het Meltdown-lek. De Apple Watch is niet kwetsbaar voor Meltdown. Apple zou ook voor macOS en iOS updates uitbrengen tegen de Spectre-kwetsbaarheid uitbrengen. Dat gebeurt via webbrowser Safari.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe