0
Breedband

CAI Harderwijk wil buitengebied in CIF-traject Ermelo/Nunspeet

maandag 30 oktober 2017 | 12:41 CET | Nieuws
CAI Harderwijk start een inventarisatie naar de vraag naar glasvezeldiensten in het buitengebied van de gemeente Harderwijk. Vanaf 6 november tot 18 december kunnen geïnteresseerde bewoners van het buitengebied zich inschrijven.

Sinds 2014 heeft het overgrote deel van de huishoudens in Harderwijk en Hierden een glasvezelaansluiting. Dit is aangelegd door netwerkexploitant CAI Harderwijk in samenwerking met investeerder Bouwfonds CIF.  

Nu wil CAI Harderwijk ook de laatste 2 procent in het buitengebied aansluiten. Het bedrijf kan echter alleen glasvezel aanleggen in het buitengebied als het lukt om met CIF afspraken te maken over een gelijktijdige aanleg in de buitengebieden Harderwijk, Ermelo en Nunspeet. Als op 18 december meer dan 50 procent deelname is gehaald in Ermelo en Nunspeet, gaat CIF daar glasvezel aanleggen. Heeft CAI Harderwijk ook 50 procent deelname bij huishoudens en bedrijven in het buitengebied van Harderwijk, dan krijgt ook dit gebied glasvezel.
Bewoners van het buitengebied kunnen een intentieverklaring tekenen. 

CAI Harderwijk geeft aan dat er geen sprake is van een vastrechtvergoeding of eenmalige bijdrage voor aanleg en gebruik van de glasvezelaansluiting. Gebruikers betalen alleen de abonnementskosten bij een serviceprovider. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe