0
Breedband

CIF opent FTTx-vraagbundeling in Nunspeet en Ermelo

dinsdag 19 september 2017 | 08:31 CET | Nieuws
CIF meldt de start van de glasvezelcampagne in Nunspeet en Ermelo. Inwoners van het betreffende buitengebied kunnen zich tot 4 december inschrijven voor een abonnement bij een serviceprovider. Als minstens de helft van de inwoners dat doet, zal CIF een glasvezelnetwerk uitrollen. Op 18 september hebben de wethouders van de gemeenten Nunspeet en Ermelo het convenant met CIF ondertekend. 

De inwoners kunnen kiezen uit diensten van Caiway, CBizz, Kliksafe, Solcon en WeServe. Naast een abonnement bij een serviceprovider, betalen bewoners voor een glasvezelaansluiting maandelijks een vergoeding van 12,50 euro. Het is ook mogelijk om deze ‘vastrechtvergoeding’ voor 1.600 euro eenmalig af te kopen.  

In maart van dit jaar werd bekend dat CIF de campagnes in de regio Noord-Veluwe zou starten in Ermelo en Nunspeet. CIF heeft de ambitie om het buitengebied van de gemeenten op de Veluwe van glasvezel te voorzien. Hiervoor zijn vorig jaar convenanten gesloten tussen CIF en gemeenten op de Noord-Veluwe (Putten, Ermelo, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Hattem en Heerde) en uit de Stedendriehoek (Apeldoorn, Epe, Voorst en Brummen). De verwachting is dat alle 40.000 adressen in deze elf gemeenten eind 2019 toegang hebben tot het glasvezelnetwerk.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe