0
Breedband

CBP onderzoekt nieuwe privacy-voorwaarden Facebook

dinsdag 16 december 2014 | 14:42 CET | Nieuws
 Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) gaat het onlangs door Facebook aangekondigde nieuwe privacy-beleid onderzoeken. Het CBP heeft daarom het sociale netwerk middels een brief verzocht dit beleid nog niet door te voeren, totdat de resultaten van het onderzoek bekend zijn. Facebook wil de nieuwe privacy-voorwaarden wereldwijd per 1 januari 2015 in laten gaan. Deze werden eind november aangekondigd en geven Facebook volgens het CBP het recht om gegevens en foto's uit Facebook-profielen te gebruiken voor commerciële doeleinden.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Internet
Bedrijven: Facebook / Google / Instagram / WhatsApp
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Kabinet: wacht onderzoek naar Facebook af

Published 19 jun 2017 10:47 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is nog bezig met zijn onderzoek naar Facebook, meldt het ministerie van V&J in een brief aan ...

Autoriteit Persoonsgegevens blikt terug op 2015

Published 14 apr 2016 10:30 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft het jaarverslag 2015 gepubliceerd. De toezichthouder op privacy en gegevensbescherming blikt ...

Autoriteit Persoonsgegevens zet onderzoek Facebook door

Published 14 jan 2016 13:25 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een last onder dwangsom voor Facebook ingetrokken. Dit besluit gaat terug op een zaak die al ...

Privacy-organisaties dreigen met proces tegen Facebook

Published 16 dec 2015 09:46 CET | Nederland
Vier Nederlandse privacy-organisaties dreigen met juridische stappen tegen Facebook. Privacy First, Bits of Freedom, Public ...

Privacycommissie waarschuwt tegen tracking door Facebook

Published 18 mei 2015 09:49 CET | België
De Belgische toezichthouder op de privacywetgeving, de Privacycommissie, oefent scherpe kritiek uit op Facebook. De ...

Facebook vreest voor gefragmenteerd toezicht EU-dataregels

Published 30 apr 2015 08:52 CET | Europa
Nationale toezichthouders in EU-lidstaten zoals Nederland en België zijn bezig met eigen en elkaar overlappende onderzoeken naar ...

Facebook: volgen niet-Facebook-gebruikers was softwarefout

Published 13 apr 2015 10:39 CET | België
Facebook heeft toegegeven dat het mensen op internet volgt die geen account hebben bij de sociale netwerksite. Het zou echter ...

'Facebook volgt ondanks opt-out toch surfgedrag gebruikers'

Published 01 apr 2015 09:28 CET | België
Facebook volgt het surfgedrag van gebruikers van de sociale netwerksite, ook als zij hebben aangegeven dit niet te willen. Dat ...

'Aanpassingen voorwaarden Facebook onvoldoende'

Published 23 feb 2015 15:05 CET | Europa
De wijzigingen die Facebook begin dit jaar doorvoerde ten aanzien van de privacybescherming van zijn gebruikers is ondermaats. ...

VVD, PvdA willen bevoegdheden CBP vergaand uitbreiden

Published 05 feb 2015 09:48 CET | Nederland
Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) moet sneller boetes kunnen opleggen bij 'grove schendingen' van de privacy. Dat ...

EU-landen onderzoeken privacybeleid Facebook

Published 05 feb 2015 08:43 CET | Europa
Enkele Europese toezichthouders onderzoeken samen de nieuwe gebruiksvoorwaarden van Facebook. Het CBP leidt het onderzoek, samen ...

Privacycommissie vraagt Facebook om uitstel voorwaarden

Published 29 jan 2015 13:56 CET | België
De Privacycommissie heeft Facebook formeel verzocht om de invoering van nieuwe voorwaarden uit te stellen, melden Belgische ...

Obama wil betere privacybescherming burgers

Published 12 jan 2015 09:53 CET | Verenigde Staten
De Amerikaanse president Barrack Obama wil met drie wetsvoorstellen de privacy van Amerikaanse burgers verbeteren. Zo moet het ...

Facebook stelt ingangsdatum nieuwe privacyvoorwaarden uit

Published 30 dec 2014 15:18 CET | Wereld
Facebook heeft in stilte de ingangsdatum van zijn nieuwe privacyvoorwaarden verlengd, zo blijkt uit een melding op de website die ...

Een derde gebruikers op de hoogte van fotorechten WhatsApp

Published 30 dec 2014 12:21 CET | Nederland
Gebruikers van WhatsApp hebben allemaal hun akkoord gegeven aan de gebruiksvoorwaarden van de messaging-dienst. Hierin is onder ...

Dutch privacy regulator investigates Facebook policy

Published 16 dec 2014 16:05 CET | Nederland
The Dutch privacy regulator CBP plans to investigate Facebook's new privacy policy. The regulator sent Facebook a letter asking ...

CBP eist aanpassing van Google's privacybeleid

Published 15 dec 2014 17:26 CET | Nederland
Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft Google een last onder dwangsom opgelegd. De dwangsom kan oplopen tot 15 ...

Toezichthouders willen dat ook Google.com links weghaalt

Published 26 nov 2014 14:47 CET | Europa
Google en andere zoekmachines moeten het recht op vergetelheid van de EU toepassen op alle websites, adviseert de Artikel 29 ...

Cbp mag in meer gevallen bestuurlijke boetes opleggen

Published 24 nov 2014 14:52 CET | Nederland
Het College bescherming persoonsgegevens (Cbp) mag straks in meer gevallen een bestuurlijke boete opleggen aan overtreders van ...

Kabinet wil discussie afwachten rond online vergeetrecht

Published 09 okt 2014 13:18 CET | Europa
Het kabinet verbindt nog geen conclusies aan het Google-arrest en het recht op vergetelheid, schrijft staatssecretaris Teeven ...