0
Algemeen

CEO Deutsche Telekom waarschuwt voor verkoop belang staat

maandag 30 oktober 2017 | 10:13 CET | Nieuws
Deutsche Telekom CEO Tim Hoettges geeft aan het een slecht idee te vinden dat de staat overweegt haar belang in het telecombedrijf te verkopen. De Groenen en FDP, die in gesprek zijn met CDU/CSU over het vormen van een nieuwe regering, hebben aangegeven de verkoop van de Telekom-aandelen te overwegen.

Een eventuele verkoop zou de Duitse staat zo’n 24 miljard euro opleveren. Hoewel er nog geen besluit is genomen, geeft Hoettges aan dat er goed moet worden nagedacht over vragen als of een nieuwe aandeelhouder voldoende belang ziet in de beveiliging van de telecominfrastructuur en of het een langetermijninvesteerder in Duitsland is. Er moet ook een plan worden gemaakt over wat er met de opbrengst gedaan gaat worden. 

Enkele politici willen het geld gebruiken voor investeringen in glasvezelnetwerken. De Telekom CEO vindt dat de regering ook moet nadenken over de regelgevende kant met betrekking tot het creëren van incentives voor glasvezelinvesteringen. Hij verwacht dat de ‘pro-business’ FDP hierin een rol kan spelen. 

Hoettges wilde niet ingaan op de potentiële fusie tussen T-Mobile US en Sprint


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe