0
Algemeen

Commissariaat voor de Media richt aandacht op online media

donderdag 8 februari 2018 | 10:50 CET | Nieuws

In 2018 legt het Commissariaat voor de Media (CvdM) de focus van het toezicht op het online domein en de onafhankelijkheid van het media-aanbod. Dit staat in de Toezichtbrief die het Commissariaat voor de Media ieder jaar stuurt aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De ontwikkelingen binnen de mediasector volgen elkaar snel op, constateert het CvdM. Het speelveld is internationaal en dynamisch, en concurrentieverhoudingen wisselen voortdurend. 

Burgers kunnen kiezen uit een snel toenemende hoeveelheid aan vooral steeds meer online en on demand aanbod. Het is van groot belang dat te midden van alle ontwikkelingen in het online domein de techniekneutrale kernwaarden van onafhankelijkheid en (daadwerkelijke) toegankelijkheid en pluriformiteit van het online media-aanbod gewaarborgd blijven. In 2017 was het nieuwe kijken al een van de twee toezichtthema’s. In 2018 ligt de focus opnieuw op het online domein. Door doorgaande focus op het online domein wordt het mogelijk dat het toezicht op het online domein steeds meer integraal onderdeel wordt van het reguliere toezicht.

Het Commissariaat voor de Media is belast met toezicht op een groot aantal media, bijvoorbeeld ook op boeken en tijdschriften en de pluriformiteit van het televisie-aanbod. Het CvdM werkt op overlappende gebieden samen met andere toezichthouders, zoals de ACM. Ook zijn er banden met toezichthouders uit andere landen, voor de uitwisseling van expertise. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe