0
Algemeen

Deutsche Telekom houdt opties open voor T-Mobile NL

donderdag 16 november 2017 | 08:26 CET | Nieuws
Deutsche Telekom “staat open” voor de mogelijkheid dat T-Mobile Nederland wordt afgesplitst. Dat zei CEO Timo Hoettges tijdens een bijeenkomst in Barcelona. Bloomberg schrijft erover. De Nederlandse dochter zou zelf naar de beurs kunnen gaan of fuseren met een andere aanbieder. Er is nog geen besluit genomen, maar het management van T-Mobile Nederland zou een deal logisch vinden, als manier om waarde te creëren. Ook een fusie van het onderdeel met de Nederlandse tak van branchegenoot Tele2 is volgens topman van Deutsche Telekom bespreekbaar, “mits de omstandigheden goed zijn." 

De CEO  benadrukte dat er over de toekomst van T-Mobile Nederland nog geen beslissing is genomen, maar stelt wel dat het lokale management een dergelijke deal ‘logisch’ zou vinden. Hoettges  stelt dat hij zijn divisiemanagers relatief vrij laat om op zoek te gaan naar manieren om waarde te creëren. Zo worden onderdelen volgens hem meer bestuurd zoals echte ondernemers doen. Er kan zelfs voor gekozen worden om naar de beurs te gaan, al is ook daar nog geen besluit over genomen.

Tele2 CEO Allison Kirkby, ook aanwezig in Barcelona, wilde niet reageren. KPN CEO Eelco Blok zei dat de ACM deze fusie mogelijk minder streng zou beoordelen dan eerdere fusies. Als er een sterke nummer drie opstaat, die in staat is om te concurreren op vaste en mobiele diensten, dan is dat volgens Blok iets waar de Nederlandse toezichthouder naar zou kunnen kijken. 

Verkoop vaker aan de orde

Het is niet de eerste keer dat gesproken wordt over een mogelijke verkoop van T-Mobile Nederland. De dochter van DT is net als T-Mobile USA in een aparte constructie ondergebracht met DT als investeerder. T-Mobile NL kan omdat het buiten de Europese organisatie is geplaatst, makkelijker afgestoten worden. Eind 2015 werden onderhandelingen tussen DT en investeringsmaatschappijen Apollo en Warburg Pincus afgekapt omdat de Duitse operator het bod van 2,5 miljard euro (bij WP op te hogen tot 2,7 mld) te laag vond.

In 2016 leidde de fusie tussen Vodafone en Ziggo opnieuw tot speculaties over een verkoop van T-Mobile. Zo heeft de operator met de overname van de vaste diensten van Vodafone weer een volledig portfolio aan mobiele en vaste diensten.  Ook op het congres Telecom Insights van Telecompaper, woensdag 15 november, werd gespeculeerd over verkoop van T-Mobile NL aan investeerders, al dan niet in combinatie met een verkoop van Tele2 NL. Dat zou op termijn weer tot drie vast-mobiele operators kunnen leiden. 


 tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn:
Landen:
::: voeg een reactie toe