0
Breedband

EQT zou praten met CIF over acquisitie CAIW Holding

woensdag 20 september 2017 | 13:14 CET | Nieuws

Telecompaper verneemt van diverse bronnen dat een verkoop van CAIW Holding aan het Zweedse private equity huis EQT ophanden is. Daarmee zou EQT zijn positie in Nederland uitbreiden, na de eerdere overname van Delta Kabel. CAIW Holding is in handen van netwerkinvesteerder CIF.

Onder de merknaam Caiway is CAIW Holding retail service provider (RSP) op de netwerken van CIF. Daarmee is het bereik beperkt tot 320.000 huishoudens (homes passed). Caiway heeft per 30 juni 2017 196.000 klanten. CIF (Communication Infrastructure Fund) investeert pensioengeld van een aantal fondsen in telecominfrastructuur. Na een reeks overnames van kleinere kabelbedrijven (begonnen met CAIW, waarvan Caiway afgesplitst is) is de aandacht momenteel vooral gericht op de buitengebieden. CIF hanteert een open access model met de focus volledig op passieve infrastructuur. Het bezit van een RSP past daar in beginsel niet bij.

Een eerdere poging van CIF om CAIW te verkopen strandde op bezwaren van de overheid. In mei 2011 maakte KPN bekend overeenstemming te hebben met CIF over de aankoop van Caiway (indertijd met 158.000 klanten). De NMa, sindsdien opgegaan in de ACM, blokkeerde de overname omdat de concurrentie regionaal teveel gereduceerd zou worden. In april 2012 trok KPN zijn bod in.

Onduidelijk is in welk stadium de gesprekken tussen de partijen zouden zijn. In hoeverre Delta Kabel (139.000 klanten) en Caiway geïntegreerd worden, is eveneens onduidelijk. Beide staan momenteel onder leiding van voormalige KPN-ers: Marco Visser bij Delta Kabel en Albert Vergeer bij Caiway. EQT ontkent de geruchten niet en kiest ervoor tegenover Telecompaper te reageren met 'geen commentaar'. Desgevraagd zegt CIF niet te reageren op geruchten.

EQT is een investeringsvehikel van Investor AB, dat in handen is van de Zweedse familie Wallenberg.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe