0
Breedband

Eurofiber verzorgt glasvezelnetwerk voor gemeente Rotterdam

donderdag 4 januari 2018 | 15:00 CET | Nieuws
Eurofiber start met de aanleg van een grootschalig, fijnmazig glasvezelnetwerk tussen alle locaties van de gemeente Rotterdam. Afgelopen september won Eurofiber de Europese aanbesteding daarvoor. Met dit project worden alle bestaande glasvezelnetwerken van de Gemeente Rotterdam geoptimaliseerd en gekoppeld aan het Eurofiber netwerk, waardoor er voor de gemeente één hoogwaardig glasvezelnetwerk ontstaat. 

Als onderdeel van de overeenkomst levert Eurofiber de gemeente Rotterdam ongeveer 300 Managed ‘Dark Fiber’ glasvezelverbindingen voor een periode van acht jaar. Het nieuwe glasvezelnetwerk maakt optimaal gebruik van de reeds aanwezige digitale infrastructuur in Rotterdam. Waar mogelijk worden de gemeentelijke glasvezelnetwerken, waaronder Glazen Maas, optimaal hergebruikt, waardoor investeringen in nieuwe verbindingen tot een minimum beperkt worden.  

De eerstelijns ondersteuning voor het beheer over de verschillende glasvezelnetwerken wordt gedaan door ingenieursbureau SGS Roos + Bijl. Als aannemer is Volker Wessels Telecom bij het grootschalige project betrokken.

Netwerk vormt basis voor Smart City Rotterdam 

Rotterdam heeft ambities op het vlak van smart city toepassingen en het Eurofiber-netwerk vormt een belangrijke basis hiervoor. Innovaties als sensortechnologie, resilience, mobility oplossingen, 5G en big data moeten de stad en de stedeling slimmer, duurzamer en efficiënter maken. Communicatie, data, informatie, kennis en het delen daarvan spelen daarin een belangrijke rol. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe