0
Breedband

Fries buitengebied wil glasvezel

vrijdag 12 september 2014 | 09:31 CET | Nieuws

Bijna 5.000 Friese huishoudens in buitengebieden hebben zich via de website friesland.opglas.nl aangemeld voor een glasvezelverbinding. Dat schrijft het Friesch Dagblad. Volgens Gedeputeerde Staten van Friesland vormen de aanmeldingen slechts het topje van de ijsberg.

De aanleg van glasvezel in dunbevolkte buitengebieden stokt omdat het voor organisaties zoals Reggefiber niet rendabel is. De provincie Friesland wil de aanleg van glasvezel naar buitengebieden stimuleren. Het heeft daarvoor in juni een fonds met 60 miljoen euro ingericht. Een andere provincie, Flevoland, behandelt binnenkort een voorstel van een Statenlid om een regierol op zich te nemen nu ook hier de uitrol van glasvezel naar buitengebieden niet plaatsvindt.

Eerder al heeft de provincie één miljoen euro in kleinschalige stimuleringsprojecten gestopt, waaronder de Stichting OpGlas Follega. Dat wil 50 glasvezelverbindingen realiseren, waarvoor het 130.000 euro krijgt. De betrokken huishoudens krijgen een lening van de overheid voor hetzelfde bedrag, om zo de aanleg te financieren.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe