0
Breedband

Geen Europese of rijkssteun voor breedband in buitengebied

dinsdag 8 juli 2014 | 15:43 CET | Nieuws
De rijksoverheid heeft geen financiële middelen beschikbaar voor de aanleg van breedband in de krimp- en plattelandsgebieden, ofwel de buitengebieden. Minister Kamp van Economische Zaken heeft de Tweede Kamer via een brief laten weten dat de rijksoverheid andere vormen dan financiële initieert. 

Voor steun van de overheid kan ook niet meer worden gekeken naar een Europees plan. Waar Europa aanvankelijk 9,2 miljard euro had gereserveerd voor ondersteuning van overkoepelende Europese digitale projecten en breedbandinfrastructuur, is dit bedrag nu teruggebracht tot 1 miljard euro. Hiervan is 85 procent bestemd voor dienstenontwikkeling en slechts 150 miljoen euro voor breedbanduitrol in buitengebieden. Dit bedrag moet worden verdeeld over alle lidstaten.

Kamp wijst op de breedbandfondsen en andere initiatieven van enkele provincies, hoewel deze slechts in een beperkt aantal gevallen financieel van aard is.

De rijksoverheid draagt bij door het bouwen van een website waarop overheden, bedrijfsleven en burgers elkaar kunnen informeren over nieuwe ontwikkelingen en hij wijst op alternatieve technologieën (draadloos, 4G, straalverbindingen) die vaak goedkoper en sneller te realiseren zijn. Er wordt in de brief echter ook in dit kader niet gesproken over financiële steun.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe