0
IT

HPE stelt nieuwe CEO aan, verhoogt winst in fiscaal Q4

woensdag 22 november 2017 | 10:15 CET | Nieuws
Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft per 1 februari 2018 president Antonio Neri aangesteld als nieuwe CEO en hij treedt daarmee in de voetsporen van Meg Whtiman, die aanblijft als lid van de RvB. Whitman werd in september benoemd tot CEO en onder haar hoede maakte het bedrijf een grondige transformatie door waarbij HP werd opgesplitst in de zakelijke dienstverlener HPE en een apart pc-bedrijf. Ook vonden onder Whitman enkele acquisities plaats zoals die van  Aruba, SGI, SimpliVity en Nimble Storage. 

Neri trad in 1995 in dienst bij het toenmalig HP en bekleedde enkele managementfuncties bij diverse onderdelen van het bedrijf. In 2017 werd hij aangesteld als president binnen HPE. 

De bekendmaking van een nieuwe CEO vond plaats tijdens de presentatie van de resultaten over het vierde fiscale kwartaal. HPE realiseerde in dat kwartaal een omzet van 7,8 miljard dollar, 5 procent meer op jaarbasis. De nettowinst steeg ten opzichte van vorig jaar van 302 miljoen dollar naar 524 miljoen dollar. 

Over het gehele jaar daalde de omzet met 5 procent naar 28,9 miljard dollar. Voor het lopende eerste fiscale kwartaal verwacht HPE een winst per aandeel in de range van 0,01-o,o5 dollar. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe