0
Mobiel

Huawei en EE testen 5G Decoupling en LampSite Sharing concepten

woensdag 22 november 2017 | 12:43 CET | Nieuws
Tijdens het achtste wereldwijde Mobile Broadband Forum in Londen heeft Huawei verschillende producten, diensten en concepten voor het eerst tentoongesteld. Het bedrijf showde onder andere de inzet van 5G, waarbij ontkoppeling van spectrumbanden live werd aangetoond (ook wel decoupling genoemd) en een small cell systeem voor een betere indoor dekking. Beide concepten werden laten zien in samenwerking met operator EE uit het Verenigd Koninkrijk, eigendom van BT.

Huawei zette netwerkapparatuur in met 5G-New Radio op 3.5 Ghz (ook wel C-band genoemd) en LTE co-site op 1.8 Ghz, waarbij de uplink en downlink gescheiden werden in verschillende bands. De ontkoppeling verbetert de C-banddekking en gebruikerservaring door LTE / 4G-banden te gebruiken om 5G uplink-gegevens te versturen. Bij 5G C-Band-implementaties kan de uplink-dekking aanzienlijk worden verminderd in vergelijking met downlink-dekking, vanwege hogere banden en grotere stroomverschillen tussen locaties en terminals. Hierdoor kan de uplink-dekking van de C-band de gebruikerservaring beïnvloeden. Dit concept heeft de potentie om het bereik van 5G in C-band te maximaliseren, de klantervaring te verbeteren en investeringen in extra sites te verminderen.  

De ontkoppeling van downlink en uplink op 5G is goedgekeurd en zal worden gestandaardiseerd in 3GPP R15. 

Yang Chaobin, president van de Huawei 5G-productlijn, zei: "In het 5G-tijdperk zullen de beschikbare banden voor operators toenemen en zal de dekking van hogere bands zoals C-band een belangrijke barrière voor implementatie worden. Om dit probleem op te lossen, moeten netwerken gebruikmaken van multi-bandcoördinatie om hoge banddekking te elimineren en de gebruikerservaring te verbeteren. 5G UL / DL-ontkoppeling verhoogt effectief de C-banddekking om C-Band en 1,8 GHz co-locatie-implementatie te bereiken met dezelfde dekking, waardoor de 5G-site-investering wordt verminderd. Het gezamenlijke testresultaat met BT / EE is hier een goed bewijs van."

LampSite Sharing combineert capaciteit meerdere operators 

Tijdens het congres werd de Huawei’s LampSite Sharing oplossing voor het eerst live getest. Deze oplossing was geïmplementeerd om de 4G dekking binnen het ExCel gebouw in Londen, waar het congres plaatsvond, te verbeteren. De oplossing combineert de mobiele netwerken van verschillende operators. De belangrijkste USP’s van dit systeem zijn de eenvoudige en snelle implementatie, hoge capaciteit en de mogelijkheid om verschillenden banden en verschillende operators aan elkaar te koppelen in één systeem.  

Huawei geeft aan dat het, in tegenstelling tot huidige DAS systemen, slechts drie dagen nodig had om dit LampSite systeem in het tentoonstellingsgebied in te zetten. Daarnaast heeft deze oplossing een lagere totale kostprijs vergeleken met traditionele DAS systemen, belooft Huawei.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe