0
Algemeen

Jeroen Hoencamp wordt CEO van Vodafone-Ziggo jv

dinsdag 19 juli 2016 | 10:31 CET | Nieuws
Update: 19 juli 2016 | 10:54 CET
Vodafone Group en Liberty Global maken gezamenlijk het voornemen bekend om Jeroen Hoencamp te benoemen als Chief Executive Officer van de 50-50 joint venture die Vodafone Nederland en Ziggo aan het voorbereiden zijn. Ritchy Drost wordt voorgedragen als Chief Financial Officer.

Jeroen Hoencamp is op dit moment CEO van Vodafone UK. Voor zijn aanstelling bij Vodafone UK was hij CEO bij Vodafone Ierland. Daarvoor heeft Hoencamp twaalf jaar voor Vodafone Nederland gewerkt in een aantal senior executive posities, waaronder Sales Director en Enterprise Business Unit Director. 

In aanloop naar de joint venture zal Hoencamp tevens per 1 september de positie van CEO van Vodafone Nederland innemen. Rob Shuter vertrok een maand geleden van die positie.

Ritchy Drost is op dit moment DFO bij Ziggo, een positie die hij sinds september 2015 invult. Drost heeft een carriere van 17 jaar bij Liberty Global, waarin hij onder andre de volgende functies bekleedde: Chief Financial Officer, European Broadband Operations en Managing Director en Chief Financial Officer bij UPC.

Liberty Global geeft tevens aan dat Baptiest Coopmans, de huidige CEO van Ziggo sinds november 2014, deze positie blijft invullen totdat de joint venture is afgerond. Daarna neemt hij plaats in de Raad van Commissarissen van de joint venture als één van de leden die door Liberty Global worden aangewezen.

Carmen Velthuis, op dit moment CFO van Vodafone Nederland, behoudt eveneens haar positie totdat de fusie een feit is. 

Meer over de voorgenomen joint venture tussen Vodafone Nederland en Ziggo in het dossier.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe