0
Algemeen

Optimisme van nieuwe Vodafone-campagne gebaseerd op aanhoudende relevantie van telecom

donderdag 5 oktober 2017 | 15:05 CET | Marktcommentaren
Vodafone presenteert een nieuwe brand positioning strategy, met een nieuwe strapline en een nieuwe TV-commercial. Het wordt de grootste reclamecampagne in de 33-jarige geschiedenis van de onderneming.

Mede op basis van surveys onder consumenten, een rapport met de visie van futurologen en de inbreng van een aantal WPP-agencies (o.a. Kantar) heeft de Vodafone Groep zorgvuldig een nieuwe branding gekozen. De oude strapline (Power To You) gaat, een nieuwe komt (The future is exciting. Ready?). 

De campagne gaat op 6 oktober los in alle 36 landen waar het Vodafone-merk bestaat: 26 landen met een MNO en nog eens 10 landen via een partner market agreement (PME). Daarnaast zijn er overigens nog eens 39 landen waar Vodafone een PME heeft.

Vodafone kan met deze campagne zijn schaalvoordeel goed gebruiken. 4G-netwerken en vaste netwerken (in 19 landen) zijn up-and-running. In veel landen is nu een sub-brand actief, met als jongste toevoeging VOXI in het VK (gericht op jongeren). De portfolio's zijn aangepast aan de RLAH-regulering en in Nederland ook aan de Wft-regulering. En de multiplay (quad play) is overal beschikbaar, zoals in Italië onder de naam Vodafone One. Kortom, de timing van een nieuwe campagne, met de feestdagen en de jaarafsluiting voor de deur, is vlekkeloos.

Het rapport van Futerra, met de visie van een aantal futurologen, benoemt 10 kansrijke opkomende technologieën.

  1. Future Cities, met veel aandacht voor het milieu.
  2. 100 Terrawatt World, door een sterke opkomst van schone energie.
  3. Everything Online, waarin voor het internet en sensoren een cruciale rol is weggelegd.
  4. Intelligent Assistance, dankzij vooruitgang in kunstmatige intelligentie.
  5. Personalised Medicine and Healthcare, zoals 'physical repairs, made possible by the early 2020s through 3D bio-printing'.
  6. Purposeful Work and Priority Shift 'to seek purpose beyond profit', met bijvoorbeeld een 'second-wave sharing economy, with more direct transactions between individuals to share ownership'.
  7. Mega Water Projects, met als doel om iedereen toegang tot vers water te geven.
  8. Travel Shift, te denken valt aan 'superfast mass public transport, such as hyperloops and intercity trains travelling at speeds of up to 600mph'.
  9. Protein Shift, met een opkomst van diervrije produkten, wat 'will help bring both global carbon emissions and heart disease down to an all-time low'.
  10. Immersive Living. 'In 20 years, education and entertainment will become more immersive, using virtual, augmented and mixed-reality technologies.'

Veel hiervan klinkt bekend in de oren en heeft de nodige relevantie voor een telecomonderneming (smart cities, IoT, AI, AR/VR, etc). Juist deze toekomstverwachtingen dragen er dan ook aan bij dat Vodafone zich met zijn nieuwe campagne van zijn meest optimistische kant laat zien.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe