0
Industry Resources

SmartCom Summit: Coronacrisis veroorzaakt wellicht de revolutie van deze eeuw

Tuesday 23 June 2020 | 11:02 CET | Advertorial | provided by Telecompaper

Door: Rob Kurver is Founding Partner bij The Next Cloud - Telecom is weer sexy. Wie dat ooit nog durven denken... De Coronacrisis heeft wellicht de revolutie van de eeuw veroorzaakt. Lange tijd werd uniforme communicatie en samenwerking voornamelijk gebruikt door technologie-innovators, early adopters en werd door de meeste werknemers als gecompliceerd en niet goed genoeg beschouwd. Waar het 15 jaar duurde voordat thuiswerken en videoconferenties door de eerste 15% van de werknemers werden geaccepteerd, verdubbelde dit in slechts enkele weken in 2020 meer dan overtuigend om de kloof te overbruggen en gemeengoed te worden.

In de schaduw van de pandemie zijn we onderdeel van het grootste experiment van onze tijd: hoe blijven we verbonden? Digitale netwerken vormen de kern van de samenleving, nu meer dan voorheen. We werken vanuit huis en een groot deel van ons leven is naar de cloud verhuisd. Wat zal onze nieuwe tech-life balans zijn, als we eenmaal een remedie hebben gevonden? Hoewel zeker niet perfect, geeft het 'nieuwe normaal' een indicatie van een 'toekomstig normaal' met veel voordelen. En hoewel kantoren langzaam heropenen, wordt thuiswerken eerder regel dan uitzondering.

Groeimindset

Al 15 jaar evangeliseer ik telecominnovatie. Te beginnen met hosted voice (een van de eerste local hosted voice providers), later UCaaS en CPaaS. Elk jaar gaf ik tal van lezingen en schreef ik talloze blogs over het dilemma van de innovator, het overbruggen van de kloof, de noodzaak om van disruptie van eigen diensten, tipping points en digitale transformatie. Voortbouwend op het schitterende werk van Clayton Christensen, Geoffrey Moore, Steve Blank en anderen.

In de afgelopen tien jaar zijn cloud- en cloudcommunicatie geleidelijk de nieuwe standaard geworden en deze coronapandemie heeft precies die levensvatbaarheid van de cloud aangetoond. Ondanks enkele voordelen (behendigheid, innovatie, kostenstructuur, integratie enz.) Werd het een paar jaar geleden nog steeds algemeen als riskant beschouwd, maar nu werd het grootste risico (afhankelijk van de infrastructuur van iemand anders) plotseling het grootste voordeel omdat mensen moesten werken met verschillende locaties bijna 's nachts ...

In grote delen van de wereld bewees digitale infrastructuur dat het bestand was tegen de plotselinge toename van de vraag. En de bestaande oplossingen voor videoconferenties en samenwerking, hoewel niet perfect, waren goed genoeg om de meeste klussen te klaren. Providers zoals Microsoft, Cisco en Zoom zagen hun gebruik dag op dag explosief groeien, en doordat de diensten cloud-gebaseerd zijn konden continue updates en verbeteringen doorgevoerd worden die aan de groeiende vraag en veranderende eisen voldeden om innovatie te stimuleren en de verdere acceptatie te bewerkstelligen.

Kansen voor telco's

Dankzij deze innovatie en ontwikkelingen is er een enorme kans naar voren gekomen voor telco's die van oudsher hun hakken in het zand zetten met betrekking tot innovatie en erop vertrouwen dat hun bestaande zakelijke klanten hen nodig hebben voor begeleiding en oplossingen. Innovatieve enablers zoals Ribbon en iBasis stellen telco's in staat om snel innovatieve bedrijfsoplossingen te leveren, ofwel 'off the shelf' of gebouwd met telco-API's en CPaaS, gebruikmakend van hun kernactiva en ondersteuning van de steeds complexere eisen van Agile Enterprises in dit tijdperk van digitale ontwikkeling. De combinatie van telco activa, veiligheid en betrouwbaarheid, met slimme communicatie-oplossingen eenvoudig op te zetten als onderdeel van een hybride oplossing portfolio voor kantoren, thuiswerkers, maar ook onderwijs en telezorg.

SmartCom Summit 2020

In de SmartCom Summit talkshow op 30 juni zullen gastheer Charles Groenhuijsen en ik met gasten nadenken over de volgende stappen in digitale communicatie, en welke blijvende effecten zouden kunnen hebben op de manier waarop we samenwerken en onze samenleving vormgeven in het volgende normaal. Kantoren zullen duidelijk nooit meer hetzelfde zijn en digitale infrastructuur en contextuele communicatie zorgen voor digitale ontwikkeling. Met mensen vooraan en centraal, en gebruikerservaring de sleutel tot succesvolle adoptie, creëert dit ongekende kansen, verlaagt het traditionele barrières en creëert het kansen voor providers, telco's en kanaalpartners. Welkom in het nieuwe tijdperk van slimme communicatie.

Rob Kurver is Founding Partner bij The Next Cloud en mede-oprichter van de SmartCom Summit. Hij gelooft in een wereld waarin technologie mensen in staat stelt om te werken met wie ze maar willen, waar ze ook zijn, zodat we ons als professional en als persoon maximaal kunnen ontwikkelen, maximaal productief kunnen zijn en zo kunnen bijdragen aan een betere wereld.

Telecompaper is partner van de SmartCom Summit. Lezers van Telecompaper krijgen gratis toegang door de couponcode 'TPGUEST' te gebruiken op: https://smartcomsummit.com/.


Sponsor Details

Name    Telecompaper
Contact    http://www.telecompaper.com


Free Headlines in your E-mail

Every day we send out a free e-mail with the most important headlines of the last 24 hours.

Subscribe now

Categorieën: General
Bedrijven: Cisco / iBasis / Microsoft / Telecompaper
Landen: Wereld
::: voeg een reactie toe
Dit artikel is onderdeel van dossier(s)

Covid-19


Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.