0
IT

Agentschap Telecom neemt voortouw in toezicht op AI

dinsdag 30 juni 2020 | 09:19 CET | Nieuws
Schrijf je nu alvast in voor het gratis webinar over de Multibandveiling 2020. En hoor snel na de veiling wie hoeveel waarvoor betaalde en wat we nu kunnen verwachten. Meld je hier aan!

Agentschap Telecom heeft een analyse laten uitvoeren naar het (toekomstige) gebruik van AI in de telecomsector en de kansen en risico’s die daaraan verbonden zijn. Uit het onderzoek van Dialogic blijkt dat het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) sterk zal toenemen en dat die toename versneld wordt met de komst van 5G. Dialogic heeft in haar rapport een risicomodel uitgewerkt voor het toezicht op AI. Dit model kan Agentschap Telecom helpen om risico’s voortijdig in beeld te brengen en in te dammen en de voordelen van AI verder laten groeien. 

Naast onmiskenbare voordelen voor efficiëntie en innovatie, zoals zelfrijdende auto’s en zorgrobots, brengt AI ook nieuwe risico’s met zich mee: zo kunnen AI-systemen gevoelig zijn voor data-manipulatie. Ook is er bij gebruik van meerdere AI-componenten in grote systemen, zoals een telecomnetwerk, kans op keteneffecten. Een fout in een AI-systeem kan daardoor doorwerken naar een ander AI-systeem.  

Het rapport geeft een aantal adviezen op het gebied van voorlichting en bewustwording, het vereisen van transparantie, het faciliteren van risicoanalyse en -vermindering en het ontwikkelen van standaarden. Met dit laatste is het Agentschap Telecom zowel nationaal als internationaal bezig. 

Samenwerkende toezichthouders 

Kunstmatige intelligentie wordt niet alleen in de telecom, maar ook in andere sectoren steeds meer toegepast: in de landbouw (kwaliteitsbewaking gewassen), de energiesector (slim balanceren van fossiele- en duurzame energiebronnen) en de medische wereld (nauwkeurig analyseren van röntgenfoto’s). De specifieke risico’s zijn overal anders, maar het voorgestelde risicomodel van Dialogic kan ook als basis dienen voor andere sectoren. Dat geldt eveneens voor de in het rapport beschreven generieke gevolgen van het gebruik van AI. Zaken als beschikbaarheid, betrouwbaarheid en integriteit van data en infrastructuur zijn overal essentieel en vragen aandacht van diverse toezichthouders. 

Wereldwijd staat de concrete invulling van het toezicht op AI nog in de kinderschoenen. Overleg tussen toezichthouders is essentieel om de samenleving het vertrouwen te blijven geven in het veilig gebruik van AI. Agentschap Telecom neemt als autoriteit en toezichthouder in het digitale domein het voortouw in deze samenwerking.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: IT
Bedrijven: Agentschap Telecom
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Versnelling opschaling AI wereldwijd, Nederland loopt achter

Published 02 jul 2020 16:11 CET | Nederland
Wereldwijd versnelt de opschaling van van toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, AI), ...

Telecom Agency takes lead in assessing AI risks

Published 30 jun 2020 10:32 CET | Nederland
The Netherlands' Telecom Agency said it's developing a model to assess the risks of AI in the telecom sector. This follows the ...