0
Algemeen

AP beoordeelt noodwet telecomdata op waarborgen privacy

woensdag 3 juni 2020 | 07:59 CET | Nieuws
Bent u nieuw in de sector en/of kunt u een stoomcursus telecom gebruiken? Volg dan onze Masterclass Introductie telecom. Meer info...
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zal het nieuwe wetsvoorstel voor een noodwet, waarmee telecomdata gebruikt kan worden voor het monitoren van de uitbraak van het coronavirus, bestuderen en beoordelen of de privacy goed is gewaarborgd. Volgens de AP is de inzet van telecomdata is in de huidige wetgeving niet toegestaan. Bij een wetswijziging moet de privacy volgens de AP daarom wel heel goed gewaarborgd zijn. Het gaat namelijk om zeer gevoelige informatie: namelijk wie waar is, dag en nacht. Dit gaat volgens de AP om de privacy van álle Nederlanders, en deelname is niet vrijwillig.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe
Dit artikel is onderdeel van dossier(s)

Covid-19


Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Autoriteit Persoonsgegevens onderzoekt Smart City

Published 07 aug 2020 07:33 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de eerste uitkomsten gepubliceerd van zijn onderzoek naar de ontwikkeling van smart ...

Het internationale wel en wee van de corona-app

Published 03 jul 2020 09:03 CET | Europa | Update: 02 okt 2020 09:07 CET
Met een coronadashboard en een corona-app als digitale ondersteuning wil de Nederlandse overheid nog deze zomer klaar zijn om een ...

AP wijst noodwet telecomdata voor Covid af

Published 03 jul 2020 07:16 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens wijst het kabinetsplan af om gegevens van mobiele telefoons te verzamelen voor de bestrijding van ...

Providers hebben zorgen over verzameling telecomdata

Published 24 jun 2020 08:53 CET | Nederland
Nederlandse telecomproviders hebben zorgen over de uitvoering van de noodwet waarmee telecomaanbieders verplaatsingsdata uit ...

CBS gebruikte eerder al telecomdata voor onderzoeken - NRC

Published 10 jun 2020 11:46 CET | Nederland
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft al voor de coronacrisis gewerkt met telecomdata voor onderzoeken, meldt het ...

Kabinet dient noodwet in voor Covid-19 en telecomverkeersgegevens

Published 29 mei 2020 15:34 CET | Nederland
Het kabinet wil het via een tijdelijke Noodwet mogelijk maken om te bepalen of gezondheidsmaatregelen vanwege het coronavirus ...

Eerste ontwerpen corona-app gepubliceerd

Published 28 mei 2020 09:10 CET | Nederland
De eerste ontwerpen voor een tracking & tracing app voor corona zijn beschikbaar. De ontwerpen zijn gepubliceerd op ...

Regering werkt aan spoedwet voor corona-app

Published 20 mei 2020 14:38 CET | Nederland
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil met een spoedwet mogelijk maken om telecomgegevens te gebruiken ...

Autoriteit Persoonsgegevens toetst wetsvoorstel delen telecomdata voor indammen coronavirus

Published 20 mei 2020 13:19 CET | Nederland
Het kabinet wil de Telecommunicatiewet wijzigen om het delen van telecomdata in de strijd tegen corona mogelijk te maken. De ...

AP kondigt onderzoek aan naar privacybeleid TikTok

Published 08 mei 2020 12:44 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) meldt een onderzoek te beginnen naar TikTok, om na te gaan of de privacy gewaarborgd is van ...

AP herhaalt: nieuwe wet nodig voor delen telecomdata tegen corona

Published 07 mei 2020 14:38 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft geen goedkeuring gegeven voor het door operators met de overheid delen van telecomdata. ...





Kalender   /   Evenementen

26 okt CCW Europe 2020
27 okt GSMA Thrive North America
28 okt 8x8 fiscal Q2
28 okt Belden Q3 2020
28 okt ZTE Q3 2020
28 okt KPN Q3 2020
28 okt Extreme Networks fiscal Q1
28 okt Ooredoo Q3 2020
28 okt Telefonica Deutschland Q3 2020
28 okt Equinix Q3 2020
28 okt Telecoms World Asia 2020
28 okt Cognizant Q3 2020
29 okt Facebook Q3 2020
29 okt Telefonica Q3 2020
29 okt HKBN FY results
29 okt Motorola Solutions Q3 2020
29 okt Amazon Q3
29 okt Ribbon Communications Q3
29 okt Comcast Q3 2020
29 okt Veon Q3 2020
29 okt NTT Docomo fiscal Q2
29 okt Fortinet Q3 2020
29 okt Corning Q3 2020
29 okt Spotify Q3 2020
29 okt CyrusOne Q3 2020
29 okt Alphabet Q3 2020
29 okt Digital Realty Q3 2020
29 okt Swisscom Q3 2020
29 okt Hrvatski Telekom Q3 2020
29 okt Poly fiscal Q2
29 okt Orange Q3 2020
29 okt Nokia Q3 2020
29 okt BT fiscal Q2
29 okt Twitter Q3 2020
29 okt Altice USA Q3 2020
29 okt Dasan Zhone Q3
29 okt Teleste Q3 2020
29 okt Apple fiscal Q4
29 okt Facebook Q3 2020
29 okt Telesat Q3 2020
29 okt Tucows Q3 2020
29 okt Samsung Electronics Q3 2020
::: Meer Kalender Items