0
Breedband

AP kondigt onderzoek aan naar privacybeleid TikTok

vrijdag 8 mei 2020 | 12:44 CET | Nieuws
Bent u nieuw in de sector en/of kunt u een stoomcursus telecom gebruiken? Volg dan onze Masterclass Introductie telecom. Meer info...
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) meldt een onderzoek te beginnen naar TikTok, om na te gaan of de privacy gewaarborgd is van gebruikers, kinderen met name. Kinderen worden in het Nederlandse recht en in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) beschouwd als extra kwetsbare groep omdat zij zich minder bewust zijn van de gevolgen van hun handelen, juist ook bij de verwerking van hun persoonsgegevens door sociale media. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Internet
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens / TikTok
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Installed base TikTok in jaar tijd verviervoudigd onder jongeren

Published 03 sep 2020 11:28 CET | Nederland
De installed base van de TikTok-app onder Nederlandse jongeren is in het afgelopen jaar extreem snel gegroeid, zo blijkt uit ...

Mogelijke overname TikTok niet van invloed op onderzoek Autoriteit Persoonsgegevens

Published 12 aug 2020 09:10 CET | Nederland
De mogelijke overname van TikTok door een Amerikaanse partij om een verbod op TikTok in de Verenigde Staten te ontlopen, is niet ...

'TikTok zet plan voor Engels hoofdkantoor in de ijskast'

Published 20 jul 2020 12:46 CET | Verenigd Koninkrijk
Het moederbedrijf van het Chinese sociale mediaplatform TikTok heeft de gesprekken met de Britse regering opgeschort over het ...

Nederlanders wantrouwend over social media-aanbieders

Published 25 jun 2020 10:19 CET | Europa
Nederlanders zijn het meest wantrouwend over de social-mediaplatforms waar zij gebruik van maken. Zij verwachten het vaakst dat ...

EU tevreden over werking AVG, maar hamert op meer handhaving

Published 24 jun 2020 14:55 CET | Europa
De algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de EU voldoet aan de meeste van haar doelstellingen, met het creëren van ...

EU-privacywaakhond start TikTok-taskforce

Published 11 jun 2020 08:45 CET | Europa
EU-privacywaakhond EDPB, een bundeling van EU-privacytoezichthouders, gaat een taskforce oprichten om de verwerking van ...

AP beoordeelt noodwet telecomdata op waarborgen privacy

Published 03 jun 2020 07:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zal het nieuwe wetsvoorstel voor een noodwet, waarmee telecomdata gebruikt kan worden voor ...

TikTok rapporteert 3,5 miljoen Nederlandse en 2,2 miljoen Belgische gebruikers

Published 20 mei 2020 09:19 CET | België
TikTok heeft bij monde van Paulo Lopes Escudeiro, Director Brand Strategy (TikTok) bij Creator Network International, in Cross ...

Disney+ directeur Mayer wordt CEO van TikTok

Published 19 mei 2020 09:17 CET | Wereld
Disney-directeur Kevin Mayer is benoemd tot de nieuwe CEO van TikTok en COO bij het moederbedrijf ByteDance. Rebecca Campbell ...

Dutch privacy watchdog starts investigation into TikTok data protection

Published 11 mei 2020 09:17 CET | Nederland
The Data Protection Authority (AP) in the Netherlands announced the start of an investigation into the popular mobile app TikTok, ...

TikTok laat ouders accounts beheren, blokkeert DM naar kinderen

Published 17 apr 2020 08:31 CET | Wereld
Het sociale mediaplatform TikTok heeft het assortiment veiligheidstools uitgebreid met Family Pairing, waarmee ouders en tieners ...

Drie kwart Nederlandse ouders heeft regels voor social media, chat-apps

Published 14 apr 2020 09:32 CET | Nederland
Bijna drie kwart van de Nederlandse huishoudens met kinderen van 16 jaar en jonger hanteert bepaalde regels voor het gebruik van ...

Vrijwel alle Nederlandse tieners gebruiken WhatsApp

Published 09 apr 2020 08:32 CET | Nederland
De meeste Nederlandse tieners gebruiken WhatsApp en de apps van YouTube en Instagram. Onder de jongste leeftijdsgroep (0-3 jaar) ...

Slechts helft 0-3 jarigen gebruikt geen social media of video-apps

Published 09 apr 2020 08:17 CET | Nederland
Vrijwel alle Nederlandse tieners gebruiken WhatsApp. Ook gebruiken heel veel jongeren tussen de 12 en 19 jaar de apps van YouTube ...

TikTok voert maatregelen in om kinderen te beschermen

Published 20 feb 2020 09:00 CET | Wereld
Videoapp TikTok komt met nieuwe maatregelen om jonge gebruikers van de app te beschermen. Zo is de functie Family Safety Mode ...

TikTok vernieuwt richtlijnen om ongepaste inhoud te blokkeren

Published 09 jan 2020 09:47 CET | Wereld
De wereldwijd gebruikte video-app TikTok vernieuwde zijn community-richtlijnen om duidelijk te maken wat voor soort inhoud ...

'TikTok overtreedt AVG met profilering gebruikers'

Published 06 dec 2019 09:30 CET | Europa
TikTok overtreedt de nieuwe Europese privacy-regels door gebruikers te volgen en data van gebruikers ongevraagd door te sturen ...





Kalender   /   Evenementen

26 okt Harmonic Q3 2020
26 okt Alphabet Q3 2020
26 okt Twilio Q3 2020
26 okt CCW Europe 2020
27 okt Akamai Technologies Q3 2020
27 okt Megacable Q3 2020
27 okt Microsoft fiscal Q1
27 okt A10 Networks Q3 2020
27 okt Juniper Networks Q3 2020
27 okt Siminn Q3 2020
27 okt Sequans Communications Q3 2020
27 okt Telefonica Brasil Q3 2020
28 okt Telefonica Deutschland Q3 2020
28 okt Equinix Q3 2020
28 okt 8x8 fiscal Q2
28 okt Ooredoo Q3 2020
28 okt ZTE Q3 2020
28 okt Belden Q3 2020
28 okt Extreme Networks fiscal Q1
28 okt KPN Q3 2020
28 okt Telecoms World Asia 2020
28 okt Cognizant Q3 2020
29 okt Facebook Q3 2020
29 okt Telefonica Q3 2020
29 okt Digital Realty Q3 2020
29 okt Ribbon Communications Q3
29 okt Fortinet Q3 2020
29 okt Corning Q3 2020
29 okt Spotify Q3 2020
29 okt CyrusOne Q3 2020
::: Meer Kalender Items