0
Breedband

Autoriteit Persoonsgegevens onderzoekt Smart City

vrijdag 7 augustus 2020 | 07:33 CET | Nieuws
Woensdag 27 januari: FTTH Masterclass. Hoor alles over de huidige stand van zaken vanuit nationaal- en internationaal perspectief, leer de glasvezelconsument kennen en krijg insights van Michael Griffioen (Sr Manager FTTH bij T-Mobile). Meer info....
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de eerste uitkomsten gepubliceerd van zijn onderzoek naar de ontwikkeling van smart city en de rol van gemeenten. De AP verwacht het onderzoek na de zomer af te ronden. Het onderzoek richt zich op verwerkingen van persoonsgegevens in de openbare ruimte met sensoren en andere technologieën. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Internet
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe
Dit artikel is onderdeel van dossier(s)

Covid-19

,

SmartCity


Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Overheden en bedrijfsleven starten City Deal met 12 Smart City projecten

Published 03 dec 2020 10:24 CET | Nederland
Drie ministeries, maatschappelijke organisaties en een groot aantal gemeenten ondertekenen op 3 december een 'City Deal', een ...

AP gaat branches informeren over gezichtsherkenning

Published 30 okt 2020 13:59 CET | Nederland
Gezichtsherkenningscamera's worden het meest ingezet bij bedrijven in de detailhandel, beveiliging, sport & entertainment en ...

Grootste obstakel smart city is organisatorisch

Published 26 okt 2020 09:12 CET | Nederland
Al een aantal jaren staan 'smart city' projecten in de belangstelling van gemeenten, onder meer om de veiligheid, duurzaamheid en ...

Rathenau benoemt knelpunten in smart-city gemeente

Published 05 okt 2020 11:34 CET | Nederland
Op papier zien projecten voor een slimme stad er mooi uit, maar in de praktijk valt het niet mee om overheid, ...

AP doet aanbevelingen bij digitaal thuisonderwijs

Published 02 okt 2020 14:24 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een paar aanbevelingen gedaan voor privacy bij digitaal thuisonderwijs. Tijdens de ...

Gemeenten moeten meer samenwerken bij smart city-initiatieven

Published 01 okt 2020 12:58 CET | Nederland
Gemeenten moeten meer samenwerken in het opzetten van projecten en onderzoeken voor slimme toepassingen en digitale technieken in ...

Apeldoorn zet handtekening voor uitrol smart city-platform

Published 24 sep 2020 11:29 CET | Nederland
De gemeente Apeldoorn en RadioLED gaan samenwerken voor de ontwikkeling en realisatie van een smart city-platform. De ...

Nederlandse claimstichting The Privacy Collective start massaclaim tegen Salesforce en Oracle

Published 14 aug 2020 09:26 CET | Nederland
De Nederlandse claimstichting The Privacy Collective heeft een massaclaim ingediend tegen Oracle en Salesforce vanwege de ...

AP bekijkt praktische gevolgen vernietiging Privacy Shield

Published 21 jul 2020 10:11 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bekijkt binnen de European Data Protection Board (EDPB) wat de praktische gevolgen zijn van ...

EU biedt EUR 38 mln subsidie aan smart city cyber protection projecten

Published 16 jun 2020 10:45 CET | Europa
De Europese Commissie heeft via het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 subsidies van meer dan EUR 38 miljoen ...

Autoriteit Persoonsgegevens wijst supermarkten op regels gezichtsherkenning

Published 08 jun 2020 08:19 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de supermarktbranche via branchevereniging CBL gewezen op de regels rond de inzet van ...

AP beoordeelt noodwet telecomdata op waarborgen privacy

Published 03 jun 2020 07:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zal het nieuwe wetsvoorstel voor een noodwet, waarmee telecomdata gebruikt kan worden voor ...

Wrap-up 5G: geen relatie met gezondheidsklachten, 35 nieuwe netwerken en toepassingen in industrie, stad en zorg

Published 27 mei 2020 08:00 CET | Nederland
Waar staan we met 5G? In dit artikel schetsen we de stand van zaken met de netwerklanceringen, de ontwikkeling van nieuwe ...





Kalender   /   Evenementen

25 jan The Things Conference 2021
26 jan F5 Networks fiscal Q1
26 jan Microsoft fiscal Q2
26 jan Verizon Communications Q4 2020
26 jan Meetup MENA
27 jan AT&T Q4 2020
27 jan Corning Q4 2020
27 jan Calix Q4 2020
27 jan Facebook Q4 2020
27 jan KPN Q4 2020
27 jan Extreme Networks fiscal Q2
27 jan MediaTek Q4 2020
27 jan Uptime
28 jan Rogers Communications Q4 2020
28 jan Juniper Networks Q4 2020
28 jan Comcast Q4 2020
28 jan Crown Castle Q4 2020
28 jan Skyworks fiscal Q1
28 jan 8x8 fiscal Q3
28 jan Samsung Electronics Q4 2020
29 jan Airtel Africa Q4 2020
29 jan Ericsson Q4 2020
29 jan Telia Q4 2020
29 jan Charter Communications Q4 2020
29 jan NEC fiscal Q3
01 feb Cirrus Logic Q3
01 feb NXP Semiconductors Q4 2020
01 feb Harmonic Q4 2020
01 feb On Semiconductor Q4
02 feb Viavi fiscal Q2
::: Meer Kalender Items