0
Algemeen

Autoriteit Persoonsgegevens wijst supermarkten op regels gezichtsherkenning

maandag 8 juni 2020 | 08:19 CET | Nieuws
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de supermarktbranche via branchevereniging CBL gewezen op de regels rond de inzet van gezichtsherkenningscamera's. Met voorlichting en ingrijpen waar nodig wil de AP voorkomen dat supermarkten onrechtmatig gezichtsherkenning inzetten.De AP stelt dat gezichtsherkenning een zwaar middel is. Daarmee zijn mensen volgens het AP op grote schaal te volgen. Dat begint misschien bij een supermarkt, die met één druk op de knop kan opzoeken hoe vaak iemand de winkel binnenkomt en wat die persoon koopt. Dat eindigt volgens het AP bij een situatie dat iedereen

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn: Algemeen
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Autoriteit Persoonsgegevens onderzoekt Smart City

Published 07 aug 2020 07:33 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de eerste uitkomsten gepubliceerd van zijn onderzoek naar de ontwikkeling van smart ...

Nederlanders willen biometrische data niet gebruiken als identificatiemiddel

Published 21 jul 2020 12:35 CET | Nederland
Nederlanders zijn huiverig voor het gebruik van biometrische data als identificatiemiddel. De helft van Nederlandse respondenten ...

AP wijst noodwet telecomdata voor Covid af

Published 03 jul 2020 07:16 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens wijst het kabinetsplan af om gegevens van mobiele telefoons te verzamelen voor de bestrijding van ...

EU tevreden over werking AVG, maar hamert op meer handhaving

Published 24 jun 2020 14:55 CET | Europa
De algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de EU voldoet aan de meeste van haar doelstellingen, met het creëren van ...

AP verbiedt controle op koorts aan de fabriekspoort

Published 24 apr 2020 12:08 CET | Nederland
Bedrijven mogen geen infraroodcamera's of thermometers inzetten om op afstand de lichaamstemperatuur van werknemers te meten, ...

GroenLinks, D66 vragen om uitleg over gezichtsherkenning Clearview AI

Published 09 mrt 2020 09:26 CET | Nederland | Update: 18 mrt 2020 13:06 CET
GroenLinks-kamerlid Kathalijne Buitenweg wil van het ministerie van Justitie en Veiligheid weten welke overheidsdiensten de ...

Facebook wijzigt instellingen gezichtsherkenning

Published 04 sep 2019 08:56 CET | Wereld
Facebook meldt dat het de gebruikersinstellingen wijzigt voor het toestaan van automatische gezichtsherkenning in foto's die op ...