0
Algemeen

AP bekijkt praktische gevolgen vernietiging Privacy Shield

dinsdag 21 juli 2020 | 10:11 CET | Nieuws
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bekijkt binnen de European Data Protection Board (EDPB) wat de praktische gevolgen zijn van de uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie over het schrappen van Privacy Shield zijn. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Europese Commissie / Telecompaper
Landen: Europa / Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

EDPB publiceert guidelines voor connected cars en spraakassistenten

Published 17 mrt 2021 14:26 CET | Europa
De European Data Protection Board (EDPB) heeft de definitieve versie van de guidelines over connected cars aangenomen. Daarnaast ...

EDPB geeft aanbevelingen voor doorgifte persoonsgegevens na Schrems II-uitspraak

Published 12 nov 2020 09:27 CET | Europa
De European Data Protection Board (EDPB) heeft aanbevelingen opgesteld voor de doorgifte van persoonsgegevens naar derde landen. ...

AP handhaaft nog niet na buiten werking stellen Privacy Shield

Published 01 okt 2020 13:53 CET | Nederland
De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is nog niet bezig met handhaven naar aanleiding van het buiten werking stellen ...

Ierse privacytoezichthouder verbiedt Facebook gegevensoverdracht tussen EU en VS

Published 10 sep 2020 10:17 CET | Europa
De Ierse Data Protection Commission heeft Facebook opgedragen de overdracht van gegevens over EU-klanten naar de VS op te ...

Nederlandse claimstichting The Privacy Collective start massaclaim tegen Salesforce en Oracle

Published 14 aug 2020 09:26 CET | Nederland
De Nederlandse claimstichting The Privacy Collective heeft een massaclaim ingediend tegen Oracle en Salesforce vanwege de ...

Autoriteit Persoonsgegevens onderzoekt Smart City

Published 07 aug 2020 07:33 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de eerste uitkomsten gepubliceerd van zijn onderzoek naar de ontwikkeling van smart ...

'Wegvallen Privacy Shield zorgt voor chaos'

Published 03 aug 2020 12:15 CET | Europa
Zo'n twee weken na de uitspraak van het Europees Hof over het Privacy Shield is de basis voor gegevensuitwisseling met de ...

EU-Hof schrapt US Privacy Shield, blokkeert stroom van data naar VS

Published 16 jul 2020 11:13 CET | Europa
Max Schrems heeft een nieuwe overwinning behaald op Facebook en hoe het sociale netwerk omgaat met persoonsgegevens. Nadat de ...

Europese Commissie ziet verbetering werking Privacy Shield

Published 24 okt 2019 08:49 CET | Europa
De Europese Commissie stelt in haar derde jaarlijkse evaluatie van Privacy Shield - de opvolger van Safe Harbor privacy-afspraken ...

Facebook verliest Iers beroep inzake privacy

Published 31 mei 2019 14:08 CET | Europa
Het Ierse hooggerechtshof heeft het beroep van Facebook ten aanzien van de uitspraak van het Hooggerechtshof verworpen. Het ...

EC wil nu echt dat VS voldoet aan voorwaarden Privacy Shield

Published 31 jul 2018 10:25 CET | Europa
De Europese Commissie dreigt de VS met het in de koelkast zetten van data-overeenkomst Privacy Shield wanneer er niet binnen drie ...

EP wil Privacy Shield opschorten als VS geen verbetering doorvoert

Published 06 jul 2018 10:33 CET | Europa
Het Europees Parlement heeft een resolutie aangenomen waarin de Europese Commissie wordt opgeroepen om de Privacy Shield-met de ...