0
Algemeen

AP handhaaft nog niet na buiten werking stellen Privacy Shield

donderdag 1 oktober 2020 | 13:53 CET | Nieuws
De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is nog niet bezig met handhaven naar aanleiding van het buiten werking stellen van Privacy Shield. Deze overeenkomst regelde als opvolger van het Safe Harbor-akkoord de overdracht van data tussen de VS en Europa.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Facebook bevestigt lek van 533 miljoen gebruikersaccounts, Ierse DPC start onderzoek

Published 07 apr 2021 13:09 CET | Wereld
Facebook heeft bevestigd dat "kwaadwillende actoren" een dataset met records van 533 miljoen gebruikers hebben verkregen door ...

Autoriteit Persoonsgegevens: minder klachten, maar achterstand loopt op

Published 12 mrt 2021 09:20 CET | Nederland
Na een explosieve groei in 2019 blijft het aantal privacyklachten in 2020 op hetzelfde zorgelijk hoge niveau, schrijft de ...

9 op de 10 Nederlanders beschermt persoonsgegevens - CBS

Published 09 feb 2021 08:51 CET | Nederland
90 procent van de Nederlandse internetgebruikers geeft aan maatregelen te nemen om persoonlijke gegevens te beschermen. Dat ...

Facebook vraagt Apple-gebruikers om toestemming om gegevens te delen

Published 02 feb 2021 11:22 CET | Wereld
Facebook gaat de komende tijd een melding tonen waarin het de gebruiker vraagt om zijn gegevens te delen, meldt CNBC. Dit in ...

Privacytoezichthouders in EU zetten pool op van experts

Published 24 dec 2020 09:00 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft enkele resultaten gepubliceerd van de plenaire vergadering van Europese ...

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt tegen gezichtsherkenning-camera's

Published 23 nov 2020 12:46 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt steeds vaker meldingen van camera's met gezichtsherkenning in de publieke ruimte, meldt de ...

EDPB geeft aanbevelingen voor doorgifte persoonsgegevens na Schrems II-uitspraak

Published 12 nov 2020 09:27 CET | Europa
De European Data Protection Board (EDPB) heeft aanbevelingen opgesteld voor de doorgifte van persoonsgegevens naar derde landen. ...

AP gaat branches informeren over gezichtsherkenning

Published 30 okt 2020 13:59 CET | Nederland
Gezichtsherkenningscamera's worden het meest ingezet bij bedrijven in de detailhandel, beveiliging, sport & entertainment en ...

AP doet aanbevelingen bij digitaal thuisonderwijs

Published 02 okt 2020 14:24 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een paar aanbevelingen gedaan voor privacy bij digitaal thuisonderwijs. Tijdens de ...

Ierse privacy-toezichthouder moet Facebook onderzoek on hold zetten

Published 16 sep 2020 09:03 CET | Europa
Het Ierse Hooggerechtshof heeft bepaald dat de Data Protection Commission (DPC), de Ierse nationale privacy-toezichthouder, het ...

Facebook in beroep tegen bevel om EU-VS gegevensoverdracht te staken

Published 14 sep 2020 13:55 CET | Ierland
Facebook heeft beroep aangetekend bij het Ierse Hooggerechtshof tegen een bevel van de Ierse Data Protection Commission (DPC) om ...

Ierse privacytoezichthouder verbiedt Facebook gegevensoverdracht tussen EU en VS

Published 10 sep 2020 10:17 CET | Europa
De Ierse Data Protection Commission heeft Facebook opgedragen de overdracht van gegevens over EU-klanten naar de VS op te ...

Noyb dient privacyklachten in bij ruim 100 Europese bedrijven die data delen met Google, Facebook

Published 18 aug 2020 14:17 CET | Europa
Tele2, Free Mobile en Fastweb behoren tot de meer dan 100 bedrijven die klachten krijgen van de privacyrechtengroep Noyb. De ...

'Wegvallen Privacy Shield zorgt voor chaos'

Published 03 aug 2020 12:15 CET | Europa
Zo'n twee weken na de uitspraak van het Europees Hof over het Privacy Shield is de basis voor gegevensuitwisseling met de ...

AP bekijkt praktische gevolgen vernietiging Privacy Shield

Published 21 jul 2020 10:11 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bekijkt binnen de European Data Protection Board (EDPB) wat de praktische gevolgen zijn van ...

EU-Hof schrapt US Privacy Shield, blokkeert stroom van data naar VS

Published 16 jul 2020 11:13 CET | Europa
Max Schrems heeft een nieuwe overwinning behaald op Facebook en hoe het sociale netwerk omgaat met persoonsgegevens. Nadat de ...