0
Algemeen

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt tegen gezichtsherkenning-camera's

maandag 23 november 2020 | 12:46 CET | Nieuws
Woensdag 27 januari: FTTH Masterclass. Hoor alles over de huidige stand van zaken vanuit nationaal- en internationaal perspectief, leer de glasvezelconsument kennen en krijg insights van Michael Griffioen (Sr Manager FTTH bij T-Mobile). Meer info....
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt steeds vaker meldingen van camera's met gezichtsherkenning in de publieke ruimte, meldt de toezichthouder aan BNR. Die camera's zijn volgens de privacywetten helemaal niet toegestaan, maar de capaciteit om dit aan te pakken ontbreekt. De belangstelling voor dit soort systemen in met name de detailhandel is groot, bevestigt Monique Verdier, vicevoorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens / Bits of Freedom
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Systeem NEC herkent gezichten met mondkapje

Published 07 jan 2021 14:58 CET | Japan
Het Japanse techbedrijf NEC heeft een gezichtsherkenningssysteem ontwikkeld dat ook werkt als mensen een mondkapje dragen. ...

'UWV negeert eisen van AVG en gegevensbescherming'

Published 04 jan 2021 12:11 CET | Nederland
Persoonsgegevens van 4,1 miljoen mensen die nu of in het verleden klant waren bij UWV, zijn simpel op te vragen door duizenden ...

AP geeft supermarkt formele waarschuwing om gezichtsherkenning

Published 16 dec 2020 10:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een formele waarschuwing gegeven aan een supermarkt vanwege de inzet van ...

AP waarschuwt tegen temperatuurscan op werkvloer

Published 27 nov 2020 08:01 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft twee grote bedrijven onderzocht die de temperatuur van hun personeel meten vanwege ...

AP moet snel in omvang groeien om toezicht goed uit te voeren - KPMG

Published 19 nov 2020 15:00 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) moet in de volgende kabinetsperiode flink uitbreiden om burgers te beschermen en bedrijven te ...

AP gaat branches informeren over gezichtsherkenning

Published 30 okt 2020 13:59 CET | Nederland
Gezichtsherkenningscamera's worden het meest ingezet bij bedrijven in de detailhandel, beveiliging, sport & entertainment en ...

AP doet aanbevelingen bij digitaal thuisonderwijs

Published 02 okt 2020 14:24 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een paar aanbevelingen gedaan voor privacy bij digitaal thuisonderwijs. Tijdens de ...

AP handhaaft nog niet na buiten werking stellen Privacy Shield

Published 01 okt 2020 13:53 CET | Nederland
De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is nog niet bezig met handhaven naar aanleiding van het buiten werking stellen ...

VoetbalTV failliet na uitblijven toestemming AP

Published 11 sep 2020 11:51 CET | Nederland
 VoetbalTV is failliet, meldt Emerce. Via VoetbalTV konden spelers, trainer/coaches, scheidsrechters en fans wedstrijden in het ...

AP: consultatie richtlijnen AVG en targeting social media-gebruikers

Published 10 sep 2020 13:16 CET | Europa
De European Data Protection Board (EDPB) heeft twee nieuwe richtlijnen opgesteld: over de begrippen 'verantwoordelijke' en ...





Kalender   /   Evenementen

25 jan Edgeware EGM
25 jan The Things Conference 2021
26 jan Verizon Communications Q4 2020
26 jan F5 Networks fiscal Q1
26 jan Microsoft fiscal Q2
26 jan Meetup MENA
27 jan KPN Q4 2020
27 jan Extreme Networks fiscal Q2
27 jan MediaTek Q4 2020
27 jan Calix Q4 2020
27 jan Facebook Q4 2020
27 jan AT&T Q4 2020
27 jan Corning Q4 2020
27 jan Uptime
28 jan Crown Castle Q4 2020
28 jan Rogers Communications Q4 2020
28 jan Juniper Networks Q4 2020
28 jan Comcast Q4 2020
28 jan Skyworks fiscal Q1
28 jan Samsung Electronics Q4 2020
28 jan 8x8 fiscal Q3
29 jan Charter Communications Q4 2020
29 jan Telia Q4 2020
29 jan Ericsson Q4 2020
29 jan NEC fiscal Q3
01 feb NXP Semiconductors Q4 2020
01 feb Harmonic Q4 2020
01 feb On Semiconductor Q4
01 feb Cirrus Logic Q3
::: Meer Kalender Items