0
IT

'UWV negeert eisen van AVG en gegevensbescherming'

maandag 4 januari 2021 | 12:11 CET | Nieuws
Persoonsgegevens van 4,1 miljoen mensen die nu of in het verleden klant waren bij UWV, zijn simpel op te vragen door duizenden ambtenaren. Dat schrijft Trouw, op basis van een onderzoek uitgevoerd door KPMG. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn: IT
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

AP: +30% meer meldingen van phishing en datalekken in 2020

Published 01 mrt 2021 08:11 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ziet een explosieve toename van het aantal hacks, gericht op het buitmaken van ...

AP benoemt nieuwe raad van advies, Pechtold voorzitter

Published 02 feb 2021 14:35 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een nieuwe raad van advies benoemd. Deze bestaat nu uit Alexander Pechtold, Marleen Stikker, ...

Autoriteit Persoonsgegevens onderzoekt big data-gebruik van UWV

Published 25 jan 2021 14:04 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft het Inlichtingenbureau gevraagd om inzage te geven in de verwerking van ...

Nederland had op een na meeste AVG-meldingen van Europa - DLA Piper

Published 19 jan 2021 13:27 CET | Europa
In Nederland zijn sinds de invoering van de AVG 66.257 incidenten gemeld bij toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens. Daarmee ...

Privacytoezichthouders in EU zetten pool op van experts

Published 24 dec 2020 09:00 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft enkele resultaten gepubliceerd van de plenaire vergadering van Europese ...

AP geeft supermarkt formele waarschuwing om gezichtsherkenning

Published 16 dec 2020 10:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een formele waarschuwing gegeven aan een supermarkt vanwege de inzet van ...

AP waarschuwt tegen temperatuurscan op werkvloer

Published 27 nov 2020 08:01 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft twee grote bedrijven onderzocht die de temperatuur van hun personeel meten vanwege ...

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt tegen gezichtsherkenning-camera's

Published 23 nov 2020 12:46 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt steeds vaker meldingen van camera's met gezichtsherkenning in de publieke ruimte, meldt de ...

AP moet snel in omvang groeien om toezicht goed uit te voeren - KPMG

Published 19 nov 2020 15:00 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) moet in de volgende kabinetsperiode flink uitbreiden om burgers te beschermen en bedrijven te ...