0
Algemeen

Privacytoezichthouders in EU zetten pool op van experts

donderdag 24 december 2020 | 09:00 CET | Nieuws
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft enkele resultaten gepubliceerd van de plenaire vergadering van Europese privacytoezichthouders. Op 15 december 2020 vond de 43e vergadering plaats van de European Data Protection Board (EDPB). Daarbij kwamen onder meer aan de orde: de strategie van de EDPB voor 2021-2023, het naderende einde van de overgangsperiode van de Brexit en de guidelines over PSD2 en internationale doorgifte.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Europa / Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

EDPB publiceert guidelines voor connected cars en spraakassistenten

Published 17 mrt 2021 14:26 CET | Europa
De European Data Protection Board (EDPB) heeft de definitieve versie van de guidelines over connected cars aangenomen. Daarnaast ...

Tweede Kamer stemt in met uitbreiding capaciteit Autoriteit Persoonsgegevens

Published 10 feb 2021 09:50 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) krijgt meer slagkracht om datalekken te onderzoeken. Dat heeft de Tweede Kamer besloten. Het ...

AP benoemt nieuwe raad van advies, Pechtold voorzitter

Published 02 feb 2021 14:35 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een nieuwe raad van advies benoemd. Deze bestaat nu uit Alexander Pechtold, Marleen Stikker, ...

Twee mannen gearresteerd voor grootschalige datadiefstal bij GGD

Published 26 jan 2021 07:46 CET | Nederland
Twee medewerkers van de GGD zijn opgepakt voor het handelen in gegevens van mensen die betrokken waren bij het bron- en ...

Autoriteit Persoonsgegevens onderzoekt big data-gebruik van UWV

Published 25 jan 2021 14:04 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft het Inlichtingenbureau gevraagd om inzage te geven in de verwerking van ...

'UWV negeert eisen van AVG en gegevensbescherming'

Published 04 jan 2021 12:11 CET | Nederland
Persoonsgegevens van 4,1 miljoen mensen die nu of in het verleden klant waren bij UWV, zijn simpel op te vragen door duizenden ...

'Britse' .eu websites verdwijnen op 1 januari

Published 31 dec 2020 15:33 CET | Europa
Op 1 januari 2021 is het gebruik van een .eu website niet meer zonder meer toegestaan voor Britse bedrijven en particulieren. Dat ...

VK en EU blijven persoonsgegevens verwerken onder tijdelijke handelsdeal

Published 31 dec 2020 10:46 CET | Verenigd Koninkrijk
Organisaties kunnen na 1 januari doorgaan met het uitwisselen van persoonsgegevens tussen het VK en de EU. Volgens de voorlopige ...

Belgische MNO's rekenen geen extra kosten voor roaming in VK

Published 28 dec 2020 09:23 CET | Verenigd Koninkrijk
Ook na 1 januari zullen de drie Belgische telecomoperatoren geen extra roamingkosten aanrekenen voor Belgische reizigers in het ...

AP geeft supermarkt formele waarschuwing om gezichtsherkenning

Published 16 dec 2020 10:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een formele waarschuwing gegeven aan een supermarkt vanwege de inzet van ...

Consumentenbond daagt AP voor de rechter om uitblijven Google-onderzoek

Published 30 nov 2020 10:21 CET | Europa | Update: 30 nov 2020 11:50 CET
De Consumentenbond stapt naar de rechter omdat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) nog altijd geen besluit heeft genomen over de ...

EDPB wil toezicht op ePrivacy combineren met AVG

Published 27 nov 2020 12:10 CET | Nederland
De European Data Protection Board (EDPB) heeft een verklaring gepubliceerd over de toekomstige e-Privacyverordening. In deze ...

AP waarschuwt tegen temperatuurscan op werkvloer

Published 27 nov 2020 08:01 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft twee grote bedrijven onderzocht die de temperatuur van hun personeel meten vanwege ...

Microsoft scherpt beleid aan voor gegevensbescherming

Published 24 nov 2020 11:00 CET | Wereld
Microsoft heeft nieuwe beschermingsmaatregelen aangekondigd voor klanten in de zakelijke sector en overheid die hun gegevens ...

EDPB: encryptie alleen is geen alternatief voor uitwisseling data met VS

Published 23 nov 2020 13:50 CET | Europa
De Europese toezichthouder voor AVG-compliance plaatst kanttekeningen bij de notie dat gebruik van encryptie zorgt voor voldoen ...

AP moet snel in omvang groeien om toezicht goed uit te voeren - KPMG

Published 19 nov 2020 15:00 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) moet in de volgende kabinetsperiode flink uitbreiden om burgers te beschermen en bedrijven te ...

EDPB geeft aanbevelingen voor doorgifte persoonsgegevens na Schrems II-uitspraak

Published 12 nov 2020 09:27 CET | Europa
De European Data Protection Board (EDPB) heeft aanbevelingen opgesteld voor de doorgifte van persoonsgegevens naar derde landen. ...

AP gaat branches informeren over gezichtsherkenning

Published 30 okt 2020 13:59 CET | Nederland
Gezichtsherkenningscamera's worden het meest ingezet bij bedrijven in de detailhandel, beveiliging, sport & entertainment en ...

AP handhaaft nog niet na buiten werking stellen Privacy Shield

Published 01 okt 2020 13:53 CET | Nederland
De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is nog niet bezig met handhaven naar aanleiding van het buiten werking stellen ...