0
Algemeen

Tweede Kamer stemt in met uitbreiding capaciteit Autoriteit Persoonsgegevens

woensdag 10 februari 2021 | 09:50 CET | Nieuws
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) krijgt meer slagkracht om datalekken te onderzoeken. Dat heeft de Tweede Kamer besloten. Het budget voor de AP wordt vergroot, waardoor het personeelsbestand van de toezichthouder meer dan verdubbeld kan worden van 184 personeelsleden nu naar 470 volgend jaar.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

AP: +30% meer meldingen van phishing en datalekken in 2020

Published 01 mrt 2021 08:11 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ziet een explosieve toename van het aantal hacks, gericht op het buitmaken van ...

31 procent van 18- tot 34-jarigen geeft niet om online privacy - NordVPN

Published 11 feb 2021 11:21 CET | Wereld
18 tot 34-jarigen maken zich het minste zorgen over slachtoffer worden van cybercriminaliteit. 31 procent van deze groep geeft ...

Ziekenhuis OLVG krijgt EUR 440.000 boete om slecht beveiligde medische dossiers

Published 11 feb 2021 10:19 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een boete van EUR 440.000 opgelegd aan het Amsterdamse ziekenhuis OLVG. Het ziekenhuis ...

Dutch Parliament agrees to expand capacity at data protection regulator

Published 10 feb 2021 11:19 CET | Nederland
Dutch data protection regulator AP is getting more power to investigate data leaks, following a decision approved by the Dutch ...

Privacytoezichthouders in EU zetten pool op van experts

Published 24 dec 2020 09:00 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft enkele resultaten gepubliceerd van de plenaire vergadering van Europese ...

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt tegen gezichtsherkenning-camera's

Published 23 nov 2020 12:46 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt steeds vaker meldingen van camera's met gezichtsherkenning in de publieke ruimte, meldt de ...

AP moet snel in omvang groeien om toezicht goed uit te voeren - KPMG

Published 19 nov 2020 15:00 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) moet in de volgende kabinetsperiode flink uitbreiden om burgers te beschermen en bedrijven te ...

Meer taken, minder budget voor AP

Published 17 sep 2020 08:49 CET | Nederland
Terwijl de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) er meer taken bij krijgt en er meer privacy-gerelateerde zaken onderzocht worden ...

AP ontvangt meer klachten in 2019

Published 14 feb 2020 09:14 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in 2019 ruim 27.800 klachten ontvangen vanwege een mogelijke privacyschending. Dat is bijna ...

AP ontving bijna 21.000 meldingen van datalekken in 2018

Published 30 jan 2019 08:16 CET | Nederland
In 2018 zijn er 20.881 datalekken gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Het aantal meldingen is meer dan verdubbeld ten ...

AP krijgt dagelijks 25-30 klachten over privacy binnen

Published 07 jun 2018 10:38 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) krijgt dagelijks 25 tot 30 klachten binnen over organisaties die niet voldoen aan de AVG. Dat ...

AP zal geen uitzondering voor mkb maken bij handhaving AVG

Published 11 mei 2018 09:44 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wil mkb-ondernemers geen uitzonderingspositie geven bij het verplicht bijhouden van wat er ...

AP richt AVG-handhaving op aanwezigheid Functionaris Gegevensbescherming

Published 27 mrt 2018 10:23 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zal zijn capaciteit op het gebied van toezicht op privacywet AVG in eerste instantie vooral ...

V&J: nog geen sprake van budgetproblemen bij AP

Published 29 feb 2016 17:19 CET | Nederland
Het is niet vastgesteld dat de Autoriteit Persoonsgegevens budget tekort komt, schrijft minister Van der Steur van V&J aan de ...

De meldplicht datalekken staat nog niet op de rails

Published 30 dec 2015 13:48 CET | Nederland
Het CBP waarschuwt voor problemen bij de invoering van de meldplicht datalekken, op 1 januari. Voorzitter Jacob Kohnstamm stelt ...

CBP waarschuwt voor tekort aan mankracht

Published 30 dec 2015 09:40 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt er op 1 januari taken en bevoegdheden bij, maar geen budget om die uit te voeren. ...





Kalender   /   Evenementen

22 apr Orange Q1 2021
22 apr Tele2 Q1 2021
22 apr AT&T Q1 2021
22 apr Intel Q1 2021
22 apr VeriSign Q1 2021
22 apr Snap Q1 2021
22 apr Nordic Entertainment (NENT) Q1
22 apr FCC meeting
23 apr Telia Q1 2021
25 apr Vodafone Qatar Q1 2021
26 apr SBA Communications Q1 2021
27 apr Siminn Q1 2021
27 apr Alphabet Q1 2021
27 apr AudioCodes Q1 2021
27 apr Mediaset FY results
27 apr Juniper Networks Q1 2021
27 apr Sequans Q1 2021
27 apr Corning Q1 2021
27 apr Calix Q1 2021
27 apr A10 Networks Q1 2021
27 apr Microsoft fiscal Q3
27 apr A1 Telekom Austria Q1 2021
27 apr America Movil Q1 2021
27 apr F5 Networks fiscal Q2
28 apr Yandex Q1 2021
28 apr SK hynix Q1
28 apr MaxLinear Q1
28 apr Oooredoo Q1 2021
28 apr ZTE Q1 2021
28 apr Ribbon Communications Q1 2021
::: Meer Kalender Items