0
IT

Autoriteit Persoonsgegevens onderzoekt big data-gebruik van UWV

maandag 25 januari 2021 | 14:04 CET | Nieuws
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft het Inlichtingenbureau gevraagd om inzage te geven in de verwerking van persoonsgegevens. Dat bevestigt AP-voorzitter Aleid Wolfsen in Trouw. Het Inlichtingenbureau is in 2001 opgericht door het Ministerie van Sociale Zaken, om op basis van grootschalige verwerking van gegevens van burgers gemeenten te helpen bij het beoordelen van aanvragen voor uitkeringen en 'signalen' van mogelijke fraude door te geven. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: IT
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Ziekenhuis OLVG krijgt EUR 440.000 boete om slecht beveiligde medische dossiers

Published 11 feb 2021 10:19 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een boete van EUR 440.000 opgelegd aan het Amsterdamse ziekenhuis OLVG. Het ziekenhuis ...

9 op de 10 Nederlanders beschermt persoonsgegevens - CBS

Published 09 feb 2021 08:51 CET | Nederland
90 procent van de Nederlandse internetgebruikers geeft aan maatregelen te nemen om persoonlijke gegevens te beschermen. Dat ...

Ministerie van Justitie maakt balans op van privacybeleid

Published 08 feb 2021 13:45 CET | Nederland
Demissionair minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker heeft de tweede Kamer een overzicht gestuurd van het kabinetsbeleid ...

AP benoemt nieuwe raad van advies, Pechtold voorzitter

Published 02 feb 2021 14:35 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een nieuwe raad van advies benoemd. Deze bestaat nu uit Alexander Pechtold, Marleen Stikker, ...

'Belastingdienst voldoet pas in 2024 aan AVG'

Published 02 feb 2021 10:54 CET | Nederland
De Belastingdienst zal pas in 2024 voldoen aan de AVG. Dat zegt staatssecretaris Hans Vijlbrief in een debat in de Tweede Kamer ...

Gemeente Amsterdam wil meldplicht voor dataverzamelaars invoeren

Published 28 jan 2021 14:04 CET | Nederland
De gemeente Amsterdam wil een meldplicht voor dataverzamelaars in de openbare ruimte invoeren. Daarmee zouden camera's en ...

Aantal privacyklachten bij GBA in 2020 verdubbeld

Published 26 jan 2021 13:23 CET | België
De Belgische privacywaakhond Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft in 2020 708 klachten en bemiddelingsverzoeken ontvangen. ...

Twee mannen gearresteerd voor grootschalige datadiefstal bij GGD

Published 26 jan 2021 07:46 CET | Nederland
Twee medewerkers van de GGD zijn opgepakt voor het handelen in gegevens van mensen die betrokken waren bij het bron- en ...

'UWV negeert eisen van AVG en gegevensbescherming'

Published 04 jan 2021 12:11 CET | Nederland
Persoonsgegevens van 4,1 miljoen mensen die nu of in het verleden klant waren bij UWV, zijn simpel op te vragen door duizenden ...

Privacytoezichthouders in EU zetten pool op van experts

Published 24 dec 2020 09:00 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft enkele resultaten gepubliceerd van de plenaire vergadering van Europese ...

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt tegen gezichtsherkenning-camera's

Published 23 nov 2020 12:46 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt steeds vaker meldingen van camera's met gezichtsherkenning in de publieke ruimte, meldt de ...

AP moet snel in omvang groeien om toezicht goed uit te voeren - KPMG

Published 19 nov 2020 15:00 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) moet in de volgende kabinetsperiode flink uitbreiden om burgers te beschermen en bedrijven te ...

AP gaat branches informeren over gezichtsherkenning

Published 30 okt 2020 13:59 CET | Nederland
Gezichtsherkenningscamera's worden het meest ingezet bij bedrijven in de detailhandel, beveiliging, sport & entertainment en ...

Ministerie van SZW zoekt opvolger van SyRI

Published 06 mei 2020 14:41 CET | Nederland
SyRI wordt in zijn huidige vorm niet doorgezet, meldt Tamara van Ark, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) ...





Kalender   /   Evenementen

01 mrt Embedded World Digital
03 mrt Vivendi Q4 2020
03 mrt Marvell Technology fiscal Q4
03 mrt Avast FY results
04 mrt Inwit Q4 2020
04 mrt Ciena fiscal Q1
04 mrt Broadcom fiscal Q1
04 mrt MTS Q4 2020
04 mrt Telesat Q4
05 mrt Vonage Investor Day
10 mrt MTN FY results
10 mrt Verizon Investor Day
::: Meer Kalender Items