0
Algemeen

Autoriteit Persoonsgegevens: minder klachten, maar achterstand loopt op

vrijdag 12 maart 2021 | 09:20 CET | Nieuws
Na een explosieve groei in 2019 blijft het aantal privacyklachten in 2020 op hetzelfde zorgelijk hoge niveau, schrijft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bij de publicatie van haar jaarverslag. De AP ontving in 2020 25.590 klachten over de mogelijke misstanden met persoonsgegevens. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe
Dit artikel is onderdeel van dossier(s)

Covid-19


Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

AP beboet orthodontiepraktijk voor onbeveiligd webformulier

Published 11 jun 2021 07:36 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een orthodontiepraktijk een boete opgelegd van EUR 12.000. De boete is voor het feit ...

CPB wil dat overheid werk maakt van databeleid

Published 27 mei 2021 11:00 CET | Nederland
Het Centraal Planbureau (CPB) denkt dat de samenleving op een andere manier moet omgaan met data. De rol van data in de ...

Autoriteit Persoonsgegevens pleit bij informateur voor verviervoudiging budget tot EUR 100 miljoen

Published 20 mei 2021 10:44 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft in een brief aan de nieuwe informateur Mariëtte Hamer gepleit voor een verviervoudiging ...

AP waarschuwt gemeente voor falend beleid AVG

Published 07 mei 2021 08:01 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) meldt dat er verzwaard toezicht is op een gemeente die de privacy van burgers niet op orde ...

Gemeente Enschede krijgt boete van EUR 600.000 van AP om wifitracking

Published 29 apr 2021 10:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de gemeente Enschede een boete van EUR 600.000 gegeven, omdat de gemeente Wi-Fitracking ...

Politie deelt telecomdata uit coldcasezaak met Bureau Dupin

Published 21 apr 2021 13:03 CET | Nederland
De Politie en het Openbaar Ministerie hebben telecomdata gedeeld met Bureau Dupin in een coldcasemoordzaak. De data zou inzicht ...

AP legt Booking.com EUR 475.000 op voor te laat melden datalek

Published 01 apr 2021 08:57 CET | Nederland | Update: 02 apr 2021 09:19 CET
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft Booking.com een boete van EUR 475.000 opgelegd voor het te laat melden van een datalek. Het ...

Dutch privacy watchdog sees small drop in complaints in 2020, but backlog grows

Published 12 mrt 2021 10:28 CET | Nederland
The number of privacy complaints submitted to the data protection regulator of the Netherlands (AP) fell to 25,590 in 2020, down ...

AP: +30% meer meldingen van phishing en datalekken in 2020

Published 01 mrt 2021 08:11 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ziet een explosieve toename van het aantal hacks, gericht op het buitmaken van ...

AP waarschuwt tegen temperatuurscan op werkvloer

Published 27 nov 2020 08:01 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft twee grote bedrijven onderzocht die de temperatuur van hun personeel meten vanwege ...

VoetbalTV kijkt naar opties na winnen rechtsgang tegen AP

Published 24 nov 2020 13:39 CET | Nederland
VoetbalTV van de KNVB en Talpa heeft de rechtszaak gewonnen die het tegen de AP (Autoriteit Persoonsgegevens) heeft aangespannen. ...

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt tegen gezichtsherkenning-camera's

Published 23 nov 2020 12:46 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt steeds vaker meldingen van camera's met gezichtsherkenning in de publieke ruimte, meldt de ...

'Wetsvoorstel telecomdata voor corona krijgt geen steun van Tweede Kamer'

Published 20 nov 2020 10:54 CET | Nederland
De kans dat telecomgegevens van vrijwel alle Nederlanders bij de overheid belanden, lijkt aanzienlijk afgenomen, schrijft het FD. ...

AP moet snel in omvang groeien om toezicht goed uit te voeren - KPMG

Published 19 nov 2020 15:00 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) moet in de volgende kabinetsperiode flink uitbreiden om burgers te beschermen en bedrijven te ...

AP gaat branches informeren over gezichtsherkenning

Published 30 okt 2020 13:59 CET | Nederland
Gezichtsherkenningscamera's worden het meest ingezet bij bedrijven in de detailhandel, beveiliging, sport & entertainment en ...

AP handhaaft nog niet na buiten werking stellen Privacy Shield

Published 01 okt 2020 13:53 CET | Nederland
De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is nog niet bezig met handhaven naar aanleiding van het buiten werking stellen ...

VoetbalTV failliet na uitblijven toestemming AP

Published 11 sep 2020 11:51 CET | Nederland
 VoetbalTV is failliet, meldt Emerce. Via VoetbalTV konden spelers, trainer/coaches, scheidsrechters en fans wedstrijden in het ...