0
Algemeen

EDPB geeft aanbevelingen voor doorgifte persoonsgegevens na Schrems II-uitspraak

donderdag 12 november 2020 | 09:27 CET | Nieuws
De European Data Protection Board (EDPB) heeft aanbevelingen opgesteld voor de doorgifte van persoonsgegevens naar derde landen. Dat zijn landen waar persoonsgegevens minder goed beschermd zijn dan in de EU. De EDPB wil het bedrijfsleven zo meer duidelijkheid geven, nu het Europese Hof van Justitie het EU-VS Privacy Shield ongeldig verklaarde, schrijft de Nederlandse privacy-toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens / Europese Commissie
Landen: Europa / Nederland / Verenigde Staten
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

EDPB neemt twee nieuwe AVG-guidelines aan

Published 22 apr 2021 14:13 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouders, verenigd in de European Data Protection Board (EDPB), hebben 2 nieuwe AVG-guidelines ...

EDPB publiceert guidelines voor connected cars en spraakassistenten

Published 17 mrt 2021 14:26 CET | Europa
De European Data Protection Board (EDPB) heeft de definitieve versie van de guidelines over connected cars aangenomen. Daarnaast ...

Ministerie van Justitie start onderzoek naar encryptie en opsporing

Published 28 dec 2020 13:59 CET | Nederland
Het ministerie van Justitie en Veiligheid onderzoekt de invloed van encryptie op het opsporingswerk van politie, Justitie en ...

Privacytoezichthouders in EU zetten pool op van experts

Published 24 dec 2020 09:00 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft enkele resultaten gepubliceerd van de plenaire vergadering van Europese ...

EDPB wil toezicht op ePrivacy combineren met AVG

Published 27 nov 2020 12:10 CET | Nederland
De European Data Protection Board (EDPB) heeft een verklaring gepubliceerd over de toekomstige e-Privacyverordening. In deze ...

Microsoft scherpt beleid aan voor gegevensbescherming

Published 24 nov 2020 11:00 CET | Wereld
Microsoft heeft nieuwe beschermingsmaatregelen aangekondigd voor klanten in de zakelijke sector en overheid die hun gegevens ...

EDPB: encryptie alleen is geen alternatief voor uitwisseling data met VS

Published 23 nov 2020 13:50 CET | Europa
De Europese toezichthouder voor AVG-compliance plaatst kanttekeningen bij de notie dat gebruik van encryptie zorgt voor voldoen ...

AP doet aanbevelingen bij digitaal thuisonderwijs

Published 02 okt 2020 14:24 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een paar aanbevelingen gedaan voor privacy bij digitaal thuisonderwijs. Tijdens de ...

AP handhaaft nog niet na buiten werking stellen Privacy Shield

Published 01 okt 2020 13:53 CET | Nederland
De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is nog niet bezig met handhaven naar aanleiding van het buiten werking stellen ...

Meer taken, minder budget voor AP

Published 17 sep 2020 08:49 CET | Nederland
Terwijl de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) er meer taken bij krijgt en er meer privacy-gerelateerde zaken onderzocht worden ...

'Wegvallen Privacy Shield zorgt voor chaos'

Published 03 aug 2020 12:15 CET | Europa
Zo'n twee weken na de uitspraak van het Europees Hof over het Privacy Shield is de basis voor gegevensuitwisseling met de ...

AP bekijkt praktische gevolgen vernietiging Privacy Shield

Published 21 jul 2020 10:11 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bekijkt binnen de European Data Protection Board (EDPB) wat de praktische gevolgen zijn van ...

AP in 2019: meer inzet op handhaving bij privacy-overtredingen

Published 02 jul 2020 08:26 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft in 2019 meer ingezet op privacy-handhaving, nadat in 2018 voorlichting over de destijds ...





Kalender   /   Evenementen

23 apr Telia Q1 2021
25 apr Vodafone Qatar Q1 2021
26 apr SBA Communications Q1 2021
27 apr Alphabet Q1 2021
27 apr A10 Networks Q1 2021
27 apr Siminn Q1 2021
27 apr Juniper Networks Q1 2021
27 apr Sequans Q1 2021
27 apr Corning Q1 2021
27 apr Calix Q1 2021
27 apr AudioCodes Q1 2021
27 apr Mediaset FY results
27 apr Microsoft fiscal Q3
27 apr A1 Telekom Austria Q1 2021
27 apr America Movil Q1 2021
27 apr F5 Networks fiscal Q2
28 apr Yandex Q1 2021
28 apr SK hynix Q1
28 apr Apple fiscal Q2
28 apr MaxLinear Q1
28 apr Oooredoo Q1 2021
28 apr Extreme Networks fiscal Q3
28 apr ZTE Q1 2021
28 apr Ribbon Communications Q1 2021
28 apr Bharti Airtel fiscal Q4
28 apr Telefonica Deutschland Q1 2021
28 apr Mediatek Q1 2021
28 apr Qualcomm fiscal Q2
28 apr Altice USA Q1 2021
28 apr Samsung 'Galaxy Unpacked' event
::: Meer Kalender Items