0
Breedband

'Wegvallen Privacy Shield zorgt voor chaos'

maandag 3 augustus 2020 | 12:15 CET | Nieuws
GRATIS webinar van Telecompaper over regulering platforms. Donderdag 24 september om 11:00. Schrijf je nu in!
Zo'n twee weken na de uitspraak van het Europees Hof over het Privacy Shield is de basis voor gegevensuitwisseling met de Verenigde Staten weggevallen. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is nog bezig met onderzoek naar wat de exacte gevolgen zijn voor bedrijven in Nederland, schrijft AG Connect. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn: Internet
Bedrijven: Europese Commissie
Landen: Europa
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Ierse privacytoezichthouder verbiedt Facebook gegevensoverdracht tussen EU en VS

Published 10 sep 2020 10:17 CET | Europa
De Ierse Data Protection Commission heeft Facebook opgedragen de overdracht van gegevens over EU-klanten naar de VS op te ...

Nederlandse claimstichting The Privacy Collective start massaclaim tegen Salesforce en Oracle

Published 14 aug 2020 09:26 CET | Nederland
De Nederlandse claimstichting The Privacy Collective heeft een massaclaim ingediend tegen Oracle en Salesforce vanwege de ...

AP bekijkt praktische gevolgen vernietiging Privacy Shield

Published 21 jul 2020 10:11 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bekijkt binnen de European Data Protection Board (EDPB) wat de praktische gevolgen zijn van ...

Nieuwsoverzicht week 29: 6G, video-innovaties van NBCU en Videoland, Netflix-cijfers, drukte bij de EU en de Twitter-hack

Published 20 jul 2020 13:50 CET | Wereld
Innovatie en regulering bepaalden het beeld van een bijzonder levendige TMT-markt in week 29. Samsung legde zijn 6G-visie voor, ...

EU-Hof schrapt US Privacy Shield, blokkeert stroom van data naar VS

Published 16 jul 2020 11:13 CET | Europa
Max Schrems heeft een nieuwe overwinning behaald op Facebook en hoe het sociale netwerk omgaat met persoonsgegevens. Nadat de ...

EU court overturns Privacy Shield, blocking personal data transfers to US

Published 16 jul 2020 11:00 CET | Europa | Update: 16 jul 2020 14:09 CET
Max Schrems has won a new victory against Facebook and how the social network handles personal data. After having the US's 'safe ...