0
Algemeen

EU-Hof schrapt US Privacy Shield, blokkeert stroom van data naar VS

donderdag 16 juli 2020 | 11:13 CET | Nieuws
Max Schrems heeft een nieuwe overwinning behaald op Facebook en hoe het sociale netwerk omgaat met persoonsgegevens. Nadat de Amerikaanse 'Safe Harbor'-status voor doorgifte van gegevens in 2015 was vernietigd, heeft de privacy-activist een nieuwe zaak gewonnen bij het EU-Hof van Justitie waarbij de Privacy Shield-overeenkomst werd vernietigd, de opvolger uit 2016 van Safe Harbor. Dit betekent dat het niet legaal is voor EU- gevestigde bedrijven om persoonsgegevens naar de VS over te dragen, aangezien het land onvoldoende bescherming biedt zoals vereist door de EU-privacywet.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



Categorie├źn: Algemeen
Bedrijven: Facebook
Landen: Europa / Verenigde Staten
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Hamburgse waakhond waarschuwt: Zoom voldoet niet aan AVG

Published 19 aug 2021 09:41 CET | Duitsland | Update: 19 aug 2021 10:54 CET
De Hamburgse Beauftragte für Datenschutz und Informationsfreiheite (HmbBfDI) heeft de Senaatskanselarij van de stad officieel ...

Inkomstengroei Facebook versnelt naar 56% in Q2 door stijging advertentieprijzen

Published 29 jul 2021 09:45 CET | Wereld
Facebook rapporteerde voor het tweede kwartaal een inkomstenstijging van 56 procent op jaarbasis tot USD 29,1 miljard, waarmee ...

Aanbevelingen EDPB voor doorgifte data naar onveilige landen definitief

Published 22 jun 2021 10:18 CET | Europa
De aanbevelingen van de European Data Protection Board (EDPB) voor de doorgifte van persoonsgegevens naar landen buiten de EU ...

EDPS opent onderzoeken naar Amazon en Microsoft

Published 28 mei 2021 13:30 CET | Europa
De Europese Dataprivacy Supervisor (EDPS) is vandaag twee onderzoeken gestart, één naar het gebruik van clouddiensten geleverd ...

AP handhaaft nog niet na buiten werking stellen Privacy Shield

Published 01 okt 2020 13:53 CET | Nederland
De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is nog niet bezig met handhaven naar aanleiding van het buiten werking stellen ...

Ierse privacy-toezichthouder moet Facebook onderzoek on hold zetten

Published 16 sep 2020 09:03 CET | Europa
Het Ierse Hooggerechtshof heeft bepaald dat de Data Protection Commission (DPC), de Ierse nationale privacy-toezichthouder, het ...

Facebook in beroep tegen bevel om EU-VS gegevensoverdracht te staken

Published 14 sep 2020 13:55 CET | Ierland
Facebook heeft beroep aangetekend bij het Ierse Hooggerechtshof tegen een bevel van de Ierse Data Protection Commission (DPC) om ...

Ierse privacytoezichthouder verbiedt Facebook gegevensoverdracht tussen EU en VS

Published 10 sep 2020 10:17 CET | Europa
De Ierse Data Protection Commission heeft Facebook opgedragen de overdracht van gegevens over EU-klanten naar de VS op te ...

Noyb dient privacyklachten in bij ruim 100 Europese bedrijven die data delen met Google, Facebook

Published 18 aug 2020 14:17 CET | Europa
Tele2, Free Mobile en Fastweb behoren tot de meer dan 100 bedrijven die klachten krijgen van de privacyrechtengroep Noyb. De ...

Nederlandse claimstichting The Privacy Collective start massaclaim tegen Salesforce en Oracle

Published 14 aug 2020 09:26 CET | Nederland
De Nederlandse claimstichting The Privacy Collective heeft een massaclaim ingediend tegen Oracle en Salesforce vanwege de ...

'Wegvallen Privacy Shield zorgt voor chaos'

Published 03 aug 2020 12:15 CET | Europa
Zo'n twee weken na de uitspraak van het Europees Hof over het Privacy Shield is de basis voor gegevensuitwisseling met de ...

Facebook verdubbelt winst na groei in bezoekers, voelt druk op advertentieomzet

Published 31 jul 2020 13:04 CET | Wereld
Facebook heeft zijn nettowinst verdubbeld in het tweede kwartaal te midden van het intensieve gebruik van dit netwerk tijdens de ...

AP bekijkt praktische gevolgen vernietiging Privacy Shield

Published 21 jul 2020 10:11 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bekijkt binnen de European Data Protection Board (EDPB) wat de praktische gevolgen zijn van ...

EU court overturns Privacy Shield, blocking personal data transfers to US

Published 16 jul 2020 11:00 CET | Europa | Update: 16 jul 2020 14:09 CET
Max Schrems has won a new victory against Facebook and how the social network handles personal data. After having the US's 'safe ...