0
Algemeen

AP: cookiemuur is overtreding van AVG

donderdag 7 maart 2019 | 13:46 CET | Nieuws
Websites moeten bezoekers ook toegang bieden wanneer zij geen tracking cookies willen accepteren. Wanneer de toegang wordt geweigerd, overtreden deze websites privacywet AVG. Dat stelt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



Categorieƫn: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

AP registreert sterke stijging privacyklachten, heeft te weinig onderzoekscapaciteit

Published 09 sep 2019 14:48 CET | Nederland
Het aantal privacyklachten blijft sterk toenemen, zo meldt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Ruim 15.000 mensen hebben in de ...

Autoriteit Persoonsgegevens deelt eerste AVG-boete van EUR 460.000 uit aan HagaZiekenhuis

Published 16 jul 2019 15:25 CET | Nederland
Het HagaZiekenhuis heeft de interne beveiliging van patiëntendossiers niet op orde. Dit blijkt uit onderzoek van de Autoriteit ...

'Veel websites blijven in overtreding met cookiemuur'

Published 27 jun 2019 12:00 CET | Nederland
Volgens BNR schenden aanbieders van websites op grote schaal de nieuwe privacy-regels door nog altijd een cookiemuur op te ...

Nederland ICT komt met AVG-certificering

Published 22 mei 2019 15:21 CET | Nederland
Nederland ICT, de branchevereniging van de digitale sector, heeft Avg-certificering gelanceerd voor verwerkers. Bedrijven die ...

AP-voorzitter Wolfsen wordt vice-voorzitter EDPB

Published 16 mei 2019 08:50 CET | Nederland
Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens, is gekozen tot vice-voorzitter van de European Data Protection ...

Dutch Data Protection Agency says cookie walls violate GDPR

Published 08 mrt 2019 14:38 CET | Nederland
Websites must also provide access to all visitors, even those who do not want to accept tracking cookies. Refusing access is in ...

Brancheorganisaties vrezen negatieve impact ePrivacy

Published 25 sep 2018 14:23 CET | Nederland
Nederlandse belangenorganisaties voor het bedrijfsleven roepen het kabinet in een brandbrief te pleiten voor een beter balans ...

Consumentenbond: twee derde websites voldoet niet aan AVG

Published 07 jun 2018 08:17 CET | Nederland
69 procent van de Nederlandse websites voldoet niet aan de nieuwe privacywet AVG. Dat concludeert de Consumentenbond op basis van ...

Europees bedrijfsleven waarschuwt voor negatieve impact ePrivacy-verordening

Published 01 jun 2018 08:39 CET | Europa
Een groot aantal Europese brancheorganisaties uit in een gezamenlijke brief aan de Europese Raad haar zorgen over de aankomende ...

DDMA wil onafhankelijk onderzoek overheid naar ePrivacy-verordening

Published 15 feb 2018 09:39 CET | Nederland
Branchevereniging DDMA roept staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) op een onafhankelijk onderzoek ...

NPO verplicht advertentie-tracking in NPO Start

Published 08 jan 2018 11:33 CET | Nederland
De tv-app van de NPO, NPO Start, geeft informatie door aan advertentienetwerken. De profilering is in december toegevoegd aan de ...





Kalender   /   Evenementen

19 okt Tele2 Q3 2021
19 okt A1 Telekom Austria Q3 2021
19 okt Iridium Q3 2021
19 okt Netflix Q3 2021
19 okt America Movil Q3 2021
19 okt Ericsson Q3 2021
19 okt Pixel Fall Launch
19 okt Arm DevSummit
20 okt Verizon Q3 2021
20 okt Crown Castle Q3
20 okt Elisa Q3 results
20 okt Bango strategy day
20 okt Samsung Unpacked Part 2
21 okt Telenor Q3 2021
21 okt Digi Q3 2021
21 okt Grameenphone Q3 2021
21 okt Orange Belgium Q3 2021
21 okt Intel Q3
21 okt Telia Q3 results
21 okt Snap Q3
21 okt AT&T Q3 2021
22 okt Doro Q3 results
25 okt Facebook Q3
25 okt Dtac Q3 2021
25 okt Calix Q3 2021
26 okt F5 Networks fiscal Q4
26 okt SK hynix Q3
26 okt Orange group Q3 2021
26 okt MediaTek Q3
26 okt Twitter Q3 2021
::: Meer Kalender Items