0
Breedband

'Veel websites blijven in overtreding met cookiemuur'

donderdag 27 juni 2019 | 12:00 CET | Nieuws
Volgens BNR schenden aanbieders van websites op grote schaal de nieuwe privacy-regels door nog altijd een cookiemuur op te werpen. In maart stelde de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) dat het een overtreding is van de privacywet AVG om websitebezoekers de toegang te weigeren wanneer zij geen tracking cookies accepteren. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Internet
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Bijna helft websites voldoet niet aan vereisten voor tracking cookies - AP

Published 12 dec 2019 08:14 CET | Nederland
Bijna de helft van de websites die gebruik maken van tracking cookies, voldoet niet aan de toestemmingsvereisten. Ook blijkt ...

AP: geen aanleiding verder onderzoek opslag medische data op cloud-platform

Published 01 okt 2019 08:51 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ziet geen aanleiding voor een nader controlerend onderzoek naar eventuele overtredingen van ...

AP vervolgt AVG-campagne met informatie over verwerkers persoonsgegevens

Published 03 sep 2019 08:56 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft een vervolg aan haar eerder dit jaar ingezette campagne 'Wat betekent de privacywet ...

Autoriteit Persoonsgegevens deelt eerste AVG-boete van EUR 460.000 uit aan HagaZiekenhuis

Published 16 jul 2019 15:25 CET | Nederland
Het HagaZiekenhuis heeft de interne beveiliging van patiëntendossiers niet op orde. Dit blijkt uit onderzoek van de Autoriteit ...

Hof van Beroep Brussel wijst Facebook-zaak door naar EU Hof Justitie

Published 09 mei 2019 10:11 CET | België
Het Hof van Beroep van Brussel heeft besloten om een rechtszaak tussen Facebook en privacy-toezichthouder GBA door te verwijzen ...

Websites over gevoelige onderwerpen maken inbreuk op privacy bezoekers - Consumentenbond

Published 02 mei 2019 11:30 CET | Nederland
Websites met informatie over gevoelige onderwerpen plaatsen vaak zonder toestemming cookies van advertentienetwerken. Zo krijgen ...

Facebook in hoger beroep tegen Belgische privacytoezichthouder GBA

Published 28 mrt 2019 09:45 CET | België
Facebook is in hoger beroep gegaan tegen een uitspraak van de rechtbank in Brussel en staat tegenover de federale toezichthouder ...

AP: cookiemuur is overtreding van AVG

Published 07 mrt 2019 13:46 CET | Nederland
Websites moeten bezoekers ook toegang bieden wanneer zij geen tracking cookies willen accepteren. Wanneer de toegang wordt ...

Facebook werkt aan 'Clear History' knop

Published 28 feb 2019 08:34 CET | Wereld
Facebook introduceert dit jaar een 'Clear History' knop, waarmee gebruikers van het netwerk de door Facebook verzamelde gegevens ...





Kalender   /   Evenementen

30 okt MediaTek Q3
30 okt Millicom Q3 2020
30 okt Shaw Communications fiscal Q4
30 okt Charter Communications Q3 2020
30 okt Rovio Q3 2020
30 okt Tecnotree Q3 2020
30 okt Proximus Q3 2020
30 okt KDDI fiscal Q2
02 nov Arista Q3 2020
02 nov Skyworks fiscal Q4
02 nov Idemia Q3 2020
02 nov Cirrus Logic fiscal Q2
02 nov Ceragon Networks Q3 2020
02 nov SBA Communications Q3
02 nov Adtran Q3 2020
02 nov Neophotonics Q3 2020
02 nov Lumentum fiscal Q1
02 nov Web Summit
03 nov TIM Q3 2020
03 nov Oteclo Q3 2020
04 nov Fitbit Q3
04 nov Cellnex Q3
04 nov Syn Q3 2020
04 nov Magyar Telekom Q3 2020
04 nov Liberty Latin America Q3 2020
04 nov Smith Micro Q3 2020
04 nov Qorvo fiscal Q2
04 nov Telecom Italia Q3 2020
04 nov Liberty Global Q3 2020
04 nov Softbank fiscal Q2
::: Meer Kalender Items