0
Breedband

Websites over gevoelige onderwerpen maken inbreuk op privacy bezoekers - Consumentenbond

donderdag 2 mei 2019 | 11:30 CET | Nieuws
Websites met informatie over gevoelige onderwerpen plaatsen vaak zonder toestemming cookies van advertentienetwerken. Zo krijgen deze netwerken persoonlijke informatie over de bezoekers in handen, zo stelt de Consumentenbond. De organisatie vindt dat de privacytoezichthouder AP moet ingrijpen.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



Categorieën: Internet
Bedrijven: Consumentenbond / Google
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Veel websites nog steeds in overtreding met cookiebeleid - Consumentenbond

Published 03 mrt 2021 13:27 CET | Nederland
Drie jaar na invoering van de AVG blijken veel websites zich nog altijd niet aan de privacyregels te houden, zo concludeert de ...

Consumentenbond daagt AP voor de rechter om uitblijven Google-onderzoek

Published 30 nov 2020 10:21 CET | Europa | Update: 30 nov 2020 11:50 CET
De Consumentenbond stapt naar de rechter omdat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) nog altijd geen besluit heeft genomen over de ...

AP: geen aanleiding verder onderzoek opslag medische data op cloud-platform

Published 01 okt 2019 08:51 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ziet geen aanleiding voor een nader controlerend onderzoek naar eventuele overtredingen van ...

'Veel websites blijven in overtreding met cookiemuur'

Published 27 jun 2019 12:00 CET | Nederland
Volgens BNR schenden aanbieders van websites op grote schaal de nieuwe privacy-regels door nog altijd een cookiemuur op te ...

Kabinet wil meer maatregelen om privacy burgers te beschermen

Published 12 jun 2019 11:18 CET | Nederland
De Tweede Kamer wil meer maatregelen nemen om zowel consumenten als bedrijven te helpen bij het beschermen van de privacy van ...

Autoriteit Persoonsgegevens richt campagne over AVG op mkb, consumenten

Published 24 mei 2019 09:33 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) begint een nieuwe voorlichtingscampagne over de privacywet, één jaar nadat de Algemene ...

Consumentenbond: pc in huis vaak niet veilig en up-to-date

Published 06 mei 2019 08:50 CET | Nederland
De veiligheid van pc's bij consumenten is vaak niet op peil, meldt de Consumentenbond. ICT-helpdesk Studentaanhuis.nl heeft op ...

Google biedt opt-in voor verwijdering automatisch verzamelde gebruikersgegevens

Published 02 mei 2019 14:03 CET | Wereld
Google heeft een functie aangekondigd waarmee gebruikers van online services automatisch gegevens kunnen laten verwijderen die ...

Research-app Facebook heeft ongelimiteerde toegang tot data gebruikers

Published 30 jan 2019 15:44 CET | Wereld
Facebook heeft sinds 2016 een programma waarbij het bedrijf doorgaans jonge gebruikers verleidt om tegen betaling van circa USD ...

Consumentenbond overhandigt petitie tegen verzamelen locatiegegevens aan Google

Published 22 jan 2019 07:40 CET | Nederland
De Consumentenbond heeft maandag een petitie overhandigd aan Google met ruim 50.000 steunbetuigingen van consumenten. De ...

Consumentenbond wil privacy-vriendelijk data verzamelen door mkb

Published 18 okt 2018 09:25 CET | Nederland
De Consumentenbond wil dat mkb-ondernemingen werken aan een consumentvriendelijk alternatief voor dataverzameling. Dergelijke ...

Consumenten beschermen online privacy nauwelijks - Consumentenbond

Published 25 sep 2018 13:55 CET | Nederland
Consumenten staan het op grote schaal toe dat zij in hun internetgedrag gevolgd worden. Bijna niemand gebruikt toepassingen op ...

Consumentenbond: meer duidelijkheid over toepassing privacywet nodig

Published 27 jun 2018 08:59 CET | Nederland
De Consumentenbond heeft de Autoriteit Persoonsgegevens in een brief gevraagd meer duidelijkheid te geven over de toepassing van ...

ACM dwingt medische websites tot stoppen van plaatsen tracking cookies

Published 02 nov 2017 08:32 CET | Nederland
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft diverse gezondheidswebsites gevraagd om te stoppen met het ongevraagd plaatsen van ...





Kalender   /   Evenementen

25 okt Facebook Q3
25 okt Dtac Q3 2021
25 okt Calix Q3 2021
26 okt F5 Networks fiscal Q4
26 okt Twitter Q3 2021
26 okt MediaTek Q3
26 okt Microsoft fiscal Q1
26 okt SK hynix Q3
26 okt Orange group Q3 2021
26 okt Siminn Q3 2021
26 okt KPN Q3 2021
26 okt NENT Q3 2021
26 okt Juniper Networks Q3 2021
26 okt Corning Q3
26 okt TIM Brasil Q3 2021
26 okt Alphabet Q3 2021
26 okt Digital Realty Q3
26 okt MWC Los Angeles
26 okt Samsung Developer Conference
26 okt Cabsat
26 okt FCC meeting
27 okt Vertiv Q3
27 okt Netgear Q3
27 okt Megacable Q3
27 okt Twilio Q3
27 okt Telefonica Deutschland Q3 2021
27 okt TIM Q3 2021
27 okt Spotify Q3 2021
27 okt Android Dev Summit
27 okt Digital Utilities Europe 2021
::: Meer Kalender Items