0
Breedband

Autoriteit Persoonsgegevens richt campagne over AVG op mkb, consumenten

vrijdag 24 mei 2019 | 09:33 CET | Nieuws

GRATIS webinar van Telecompaper over de Trends en ontwikkelingen in de Nederlandse Telecommarkt 2019Q1. Donderdag 20 juni om 11:00. Schrijf je nu in

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) begint een nieuwe voorlichtingscampagne over de privacywet, één jaar nadat de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is ingegaan (mei 2018). Er leven nog veel vragen over de nieuwe privacywet, meldt de AP. 

De campagne ‘Wat betekent de privacywet voor jou?’ moet mensen bewuster maken van hun privacyrechten en mkb'ers praktische hulp bieden bij de naleving van de wet. Elke maand wordt een nieuw thema uitgediept met adviezen voor het bedrijfsleven en consumenten. 

De AVG heeft geleid tot een toestroom van vragen, klachten en datalekmeldingen bij de AP. Het afgelopen jaar hebben 27.000 mensen de AP telefonisch benaderd over de privacywet (2017: 9.500). Daarnaast ontving de AP in 2018 ruim 11.000 klachten over vermoedelijke privacyschendingen. In 2019 waren dat er tot 1 mei nog eens 9.000.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn: Internet
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Een jaar AVG: veel klachten, worsteling mkb met maatregelen

Published 04 jun 2019 08:00 CET | Nederland
Een jaar na de invoering van privacywet AVG is er voor het bedrijfsleven nog altijd veel onduidelijk: wat mag wel, wat mag niet. ...

Dutch regulator starts new privacy awareness campaign

Published 24 mei 2019 10:43 CET | Nederland
The Dutch data protection regulator AP announced the start of a new awareness campaign on the EU's General Data Protection ...

Nederland ICT komt met AVG-certificering

Published 22 mei 2019 15:21 CET | Nederland
Nederland ICT, de branchevereniging van de digitale sector, heeft Avg-certificering gelanceerd voor verwerkers. Bedrijven die ...

AP-voorzitter Wolfsen wordt vice-voorzitter EDPB

Published 16 mei 2019 08:50 CET | Nederland
Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens, is gekozen tot vice-voorzitter van de European Data Protection ...

Websites over gevoelige onderwerpen maken inbreuk op privacy bezoekers - Consumentenbond

Published 02 mei 2019 11:30 CET | Nederland
Websites met informatie over gevoelige onderwerpen plaatsen vaak zonder toestemming cookies van advertentienetwerken. Zo krijgen ...

Autoriteit Persoonsgegevens en Commissariaat voor de Media intensiveren samenwerking

Published 24 apr 2019 08:44 CET | Nederland
Het Commissariaat voor de Media (CvdM) en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaan meer samenwerken op het gebied van toezicht en ...

Minister Dekker: nog veel behoefte aan voorlichting over AVG

Published 04 apr 2019 09:13 CET | Nederland
Er bestaat nog altijd een sterke behoefte aan voorlichting en uitleg over de praktische gevolgen van de invoering van de ...

AP: veel datalekregisters overheidsorganisaties niet op orde

Published 18 mrt 2019 08:43 CET | Nederland
Slechts 60 procent van de datalekregisters bij overheidsorganisaties is van afdoende kwaliteit. Dat stelt de Autoriteit ...

AP past boetebeleid aan op AVG-regels

Published 14 mrt 2019 10:15 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens past de boetebeleidsregels aan die gelden bij een overtreding van de privacywet AVG. De AP heeft ...