0
Breedband

Autoriteit Persoonsgegevens richt campagne over AVG op mkb, consumenten

vrijdag 24 mei 2019 | 09:33 CET | Nieuws
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) begint een nieuwe voorlichtingscampagne over de privacywet, één jaar nadat de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is ingegaan (mei 2018). Er leven nog veel vragen over de nieuwe privacywet, meldt de AP. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn: Internet
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Extern onderzoek naar financiering Autoriteit Persoonsgegevens

Published 17 sep 2019 13:49 CET | Nederland
Er komt een extern onderzoek naar de financiering van de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat heeft de minister voor ...

AP vervolgt AVG-campagne met informatie over verwerkers persoonsgegevens

Published 03 sep 2019 08:56 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft een vervolg aan haar eerder dit jaar ingezette campagne 'Wat betekent de privacywet ...

Autoriteit Persoonsgegevens deelt eerste AVG-boete van EUR 460.000 uit aan HagaZiekenhuis

Published 16 jul 2019 15:25 CET | Nederland
Het HagaZiekenhuis heeft de interne beveiliging van patiëntendossiers niet op orde. Dit blijkt uit onderzoek van de Autoriteit ...

Een jaar AVG: veel klachten, worsteling mkb met maatregelen

Published 04 jun 2019 08:00 CET | Nederland
Een jaar na de invoering van privacywet AVG is er voor het bedrijfsleven nog altijd veel onduidelijk: wat mag wel, wat mag niet. ...

Dutch regulator starts new privacy awareness campaign

Published 24 mei 2019 10:43 CET | Nederland
The Dutch data protection regulator AP announced the start of a new awareness campaign on the EU's General Data Protection ...

Nederland ICT komt met AVG-certificering

Published 22 mei 2019 15:21 CET | Nederland
Nederland ICT, de branchevereniging van de digitale sector, heeft Avg-certificering gelanceerd voor verwerkers. Bedrijven die ...

AP-voorzitter Wolfsen wordt vice-voorzitter EDPB

Published 16 mei 2019 08:50 CET | Nederland
Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens, is gekozen tot vice-voorzitter van de European Data Protection ...

Websites over gevoelige onderwerpen maken inbreuk op privacy bezoekers - Consumentenbond

Published 02 mei 2019 11:30 CET | Nederland
Websites met informatie over gevoelige onderwerpen plaatsen vaak zonder toestemming cookies van advertentienetwerken. Zo krijgen ...

Autoriteit Persoonsgegevens en Commissariaat voor de Media intensiveren samenwerking

Published 24 apr 2019 08:44 CET | Nederland
Het Commissariaat voor de Media (CvdM) en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaan meer samenwerken op het gebied van toezicht en ...

Minister Dekker: nog veel behoefte aan voorlichting over AVG

Published 04 apr 2019 09:13 CET | Nederland
Er bestaat nog altijd een sterke behoefte aan voorlichting en uitleg over de praktische gevolgen van de invoering van de ...

AP: veel datalekregisters overheidsorganisaties niet op orde

Published 18 mrt 2019 08:43 CET | Nederland
Slechts 60 procent van de datalekregisters bij overheidsorganisaties is van afdoende kwaliteit. Dat stelt de Autoriteit ...

AP past boetebeleid aan op AVG-regels

Published 14 mrt 2019 10:15 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens past de boetebeleidsregels aan die gelden bij een overtreding van de privacywet AVG. De AP heeft ...





Kalender   /   Evenementen

11 mei United Internet Q1 2021
11 mei Softbank FY results
11 mei Magyar Telekom Q1 2021
11 mei Radcom Q1 2021
11 mei Vizio Q1 2021
11 mei Allot Q1 2021
11 mei Telefonica Brasil Q1 2021
11 mei Sonim Q1 2021
11 mei Lattice Semiconductor investor day
11 mei Small Cells World Summit
12 mei Lumentum fiscal Q3
12 mei Syn Q1 results 2021
12 mei OTE Q1 2021
12 mei NEC FY results
12 mei Telefonica Deutschland Q1 2021
12 mei Deutsche Telekom Q1 2021
12 mei Bredband2 Q1 2021
12 mei BT FY results
12 mei Mediaset Q1 2021
12 mei Airtel Africa Q1 2021
13 mei Poly fiscal Q4
13 mei Alibaba Group Q1
13 mei Inwit Q1 2021
13 mei Telefonica Q1 2021
13 mei DZS investors day
14 mei Digi Communications Q1 2021
14 mei Japan Display FY results
14 mei Sohu.com Q1 2021
14 mei Sogou Q1 2021
14 mei Telesat Q1
::: Meer Kalender Items