0
Algemeen

Extern onderzoek naar financiering Autoriteit Persoonsgegevens

dinsdag 17 september 2019 | 13:49 CET | Nieuws
Er komt een extern onderzoek naar de financiering van de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat heeft de minister voor Rechtsbescherming (JenV) in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. De invoering van de AVG heeft ingrijpende veranderingen meegebracht voor het toezicht en de toezichthouder. De AP heeft er diverse nieuwe taken en bevoegdheden bij gekregen, onder meer op het gebied van Europese samenwerking, voorlichting en bij de behandeling van klachten van burgers. Inmiddels heeft de AP ruim een jaar ervaring met de AVG en worden diverse knelpunten zichtbaar. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

AP in 2019: meer inzet op handhaving bij privacy-overtredingen

Published 02 jul 2020 08:26 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft in 2019 meer ingezet op privacy-handhaving, nadat in 2018 voorlichting over de destijds ...

AP registreert sterke stijging privacyklachten, heeft te weinig onderzoekscapaciteit

Published 09 sep 2019 14:48 CET | Nederland
Het aantal privacyklachten blijft sterk toenemen, zo meldt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Ruim 15.000 mensen hebben in de ...

AP vervolgt AVG-campagne met informatie over verwerkers persoonsgegevens

Published 03 sep 2019 08:56 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft een vervolg aan haar eerder dit jaar ingezette campagne 'Wat betekent de privacywet ...

AP wil privacygedragscode ICT-sector onder voorwaarden goedkeuren

Published 15 aug 2019 09:04 CET | Nederland
Brancheorganisatie Nederland ICT (sinds kort omgedoopt tot NLdigital) heeft een privacygedragscode opgesteld waar organisaties ...

Autoriteit Persoonsgegevens deelt eerste AVG-boete van EUR 460.000 uit aan HagaZiekenhuis

Published 16 jul 2019 15:25 CET | Nederland
Het HagaZiekenhuis heeft de interne beveiliging van patiëntendossiers niet op orde. Dit blijkt uit onderzoek van de Autoriteit ...

Autoriteit Persoonsgegevens richt campagne over AVG op mkb, consumenten

Published 24 mei 2019 09:33 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) begint een nieuwe voorlichtingscampagne over de privacywet, één jaar nadat de Algemene ...

AP: veel datalekregisters overheidsorganisaties niet op orde

Published 18 mrt 2019 08:43 CET | Nederland
Slechts 60 procent van de datalekregisters bij overheidsorganisaties is van afdoende kwaliteit. Dat stelt de Autoriteit ...

AP past boetebeleid aan op AVG-regels

Published 14 mrt 2019 10:15 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens past de boetebeleidsregels aan die gelden bij een overtreding van de privacywet AVG. De AP heeft ...

AP ontving bijna 21.000 meldingen van datalekken in 2018

Published 30 jan 2019 08:16 CET | Nederland
In 2018 zijn er 20.881 datalekken gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Het aantal meldingen is meer dan verdubbeld ten ...





Kalender   /   Evenementen

06 aug NortonLifeLock fiscal Q1
06 aug OTE Q2 2020
06 aug Cincinnati Bell Q2 2020
06 aug BCE Q2 2020
06 aug Vonage Q2
06 aug Adtran Q2
06 aug Veon Q2 2020
06 aug Switch Q2 2020
06 aug Cogent Communications Q2 2020
06 aug Immersion Q2 2020
06 aug Motorola Solutions Q2 2020
06 aug Cable One Q2 2020
06 aug MTN Q2 2020
06 aug PCCW H1 2020
06 aug Tucows Q2 2020
06 aug Sierra Wireless Q2 2020
06 aug Viasat fiscal Q1
06 aug T-Mobile US Q2 2020
06 aug PCTel Q2 2020
06 aug Fortinet Q2
06 aug EchoStar Q2 2020
06 aug FCC meeting
07 aug O2 Czech Republic Q2 2020
07 aug Dish Network Q2 2020
07 aug Starhub Q2 2020
07 aug TDS, US Cellular Q2 2020
10 aug Sohu Q2 2020
10 aug Avaya fiscal Q3
10 aug Pixelworks Q2 2020
10 aug ON Semiconductor Q2 2020
::: Meer Kalender Items