0
Algemeen

Extern onderzoek naar financiering Autoriteit Persoonsgegevens

dinsdag 17 september 2019 | 13:49 CET | Nieuws

GRATIS webinar van Telecompaper over de Trends en ontwikkelingen in de Nederlandse Telecommarkt 2019Q4. Donderdag 20 februari om 11:00. Schrijf je nu in!

Er komt een extern onderzoek naar de financiering van de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat heeft de minister voor Rechtsbescherming (JenV) in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. De invoering van de AVG heeft ingrijpende veranderingen meegebracht voor het toezicht en de toezichthouder. De AP heeft er diverse nieuwe taken en bevoegdheden bij gekregen, onder meer op het gebied van Europese samenwerking, voorlichting en bij de behandeling van klachten van burgers. Inmiddels heeft de AP ruim een jaar ervaring met de AVG en worden diverse knelpunten zichtbaar. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Om meer artikelen te lezen is een abonnement of een registratie nodig.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Bent u al Nederlands Plus of Premium abonnee?



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

AP registreert sterke stijging privacyklachten, heeft te weinig onderzoekscapaciteit

Published 09 sep 2019 14:48 CET | Nederland
Het aantal privacyklachten blijft sterk toenemen, zo meldt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Ruim 15.000 mensen hebben in de ...

AP vervolgt AVG-campagne met informatie over verwerkers persoonsgegevens

Published 03 sep 2019 08:56 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft een vervolg aan haar eerder dit jaar ingezette campagne 'Wat betekent de privacywet ...

AP wil privacygedragscode ICT-sector onder voorwaarden goedkeuren

Published 15 aug 2019 09:04 CET | Nederland
Brancheorganisatie Nederland ICT (sinds kort omgedoopt tot NLdigital) heeft een privacygedragscode opgesteld waar organisaties ...

Autoriteit Persoonsgegevens deelt eerste AVG-boete van EUR 460.000 uit aan HagaZiekenhuis

Published 16 jul 2019 15:25 CET | Nederland
Het HagaZiekenhuis heeft de interne beveiliging van patiëntendossiers niet op orde. Dit blijkt uit onderzoek van de Autoriteit ...

Autoriteit Persoonsgegevens richt campagne over AVG op mkb, consumenten

Published 24 mei 2019 09:33 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) begint een nieuwe voorlichtingscampagne over de privacywet, één jaar nadat de Algemene ...

AP: veel datalekregisters overheidsorganisaties niet op orde

Published 18 mrt 2019 08:43 CET | Nederland
Slechts 60 procent van de datalekregisters bij overheidsorganisaties is van afdoende kwaliteit. Dat stelt de Autoriteit ...

AP past boetebeleid aan op AVG-regels

Published 14 mrt 2019 10:15 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens past de boetebeleidsregels aan die gelden bij een overtreding van de privacywet AVG. De AP heeft ...

AP ontving bijna 21.000 meldingen van datalekken in 2018

Published 30 jan 2019 08:16 CET | Nederland
In 2018 zijn er 20.881 datalekken gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Het aantal meldingen is meer dan verdubbeld ten ...





Kalender   /   Evenementen

18 feb Magyar Telekom Q4 2019
18 feb Hrvatski Telekom Q4 2019
18 feb Ceva Q4 2019
18 feb TiVo Q4 2019
18 feb Vonage Q4 2019
18 feb Smartone H1 results
19 feb Dish Network Q4 2019
19 feb OTE Q4 2019
19 feb Spark H1 results
19 feb Telefonica Deutschland Q4 2019
19 feb Technicolor Capital Markets Day
19 feb Telefonica Brasil Q4 2019
19 feb Ribbon Communications Q4 2019
19 feb Gilat Satellite Networks Q4 2019
19 feb Analog Devices fiscal Q1
19 feb Deutsche Telekom Q4 2019
19 feb CyrusOne Q4 2019
19 feb Future Generation Optical Transport Networks Summit 2020
20 feb Axiata Q4 2019
20 feb Starhub Q4 2019
20 feb Windstream Q4
20 feb Bouygues Q4 2019
20 feb Interdigital Q4 2019
20 feb Consolidated Communications Q4 2019
20 feb Commscope Q4 2019
20 feb SBA Communications Q4 2019
20 feb Intelsat Q4 2019
20 feb Liberty Latin America Q4 2019
20 feb Telefonica Q4 2019
20 feb OTE EGM
::: Meer Kalender Items