0
Algemeen

AP in 2019: meer inzet op handhaving bij privacy-overtredingen

donderdag 2 juli 2020 | 08:26 CET | Nieuws
Bent u nieuw in de sector en/of kunt u een stoomcursus telecom gebruiken? Volg dan onze Masterclass Introductie telecom. Meld je hier aan...
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft in 2019 meer ingezet op privacy-handhaving, nadat in 2018 voorlichting over de destijds nieuwe AVG (algemene verordening gegevensbescherming) centraal stond. Dat staat in het jaarverslag over 2019. Er werden boetes uitgedeeld wegens privacy-overtredingen en andere corrigerende maatregelen opgelegd. De AP stelt te weinig budget en personeel te hebben om zijn rol als toezichthouder volledig waar te maken en hoopt op budgetuitbreiding dit jaar.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

EDPB wil toezicht op ePrivacy combineren met AVG

Published 27 nov 2020 12:10 CET | Nederland
De European Data Protection Board (EDPB) heeft een verklaring gepubliceerd over de toekomstige e-Privacyverordening. In deze ...

AP moet snel in omvang groeien om toezicht goed uit te voeren - KPMG

Published 19 nov 2020 15:00 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) moet in de volgende kabinetsperiode flink uitbreiden om burgers te beschermen en bedrijven te ...

EDPB geeft aanbevelingen voor doorgifte persoonsgegevens na Schrems II-uitspraak

Published 12 nov 2020 09:27 CET | Europa
De European Data Protection Board (EDPB) heeft aanbevelingen opgesteld voor de doorgifte van persoonsgegevens naar derde landen. ...

AP doet aanbevelingen bij digitaal thuisonderwijs

Published 02 okt 2020 14:24 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een paar aanbevelingen gedaan voor privacy bij digitaal thuisonderwijs. Tijdens de ...

Samenwerkingsverband NLProfiel stopt na pilotfase

Published 10 sep 2020 16:48 CET | Nederland
NLProfiel, een samenwerkingsverband op datagebied tussen DPG Media, Mediahuis en RTL Nederland krijgt na de pilotfase geen ...

T-Mobile maakt melding van datalek gegevens oude Vodafone Thuis klanten

Published 26 aug 2020 10:34 CET | Nederland
T-Mobile is dinsdag 25 augustus begonnen met het per e-mail informeren alle (ex-) Vodafone Thuis klanten per over een datalek bij ...

Nederlandse claimstichting The Privacy Collective start massaclaim tegen Salesforce en Oracle

Published 14 aug 2020 09:26 CET | Nederland
De Nederlandse claimstichting The Privacy Collective heeft een massaclaim ingediend tegen Oracle en Salesforce vanwege de ...

Kosten datalek in 5 jaar tijd met 12 procent gestegen

Published 30 jul 2020 15:30 CET | Wereld
Een datalek kost een bedrijf gemiddeld EUR 3,29 miljoen per cyberaanval. De kosten van één set gelekte (persoons)gegeven bedragen ...

Nederlanders willen biometrische data niet gebruiken als identificatiemiddel

Published 21 jul 2020 12:35 CET | Nederland
Nederlanders zijn huiverig voor het gebruik van biometrische data als identificatiemiddel. De helft van Nederlandse respondenten ...

AP wijst noodwet telecomdata voor Covid af

Published 03 jul 2020 07:16 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens wijst het kabinetsplan af om gegevens van mobiele telefoons te verzamelen voor de bestrijding van ...

Dutch privacy watchdog focuses on enforcement

Published 02 jul 2020 10:59 CET | Nederland
The Dutch Data Protection Authority (AP) put more efforts into enforcing privacy laws in 2019, after the EU's GDPR (General Data ...

AP ontvangt meer klachten in 2019

Published 14 feb 2020 09:14 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in 2019 ruim 27.800 klachten ontvangen vanwege een mogelijke privacyschending. Dat is bijna ...

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt voor neptoezichthouder

Published 13 nov 2019 12:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarschuwt voor een organisatie met de naam 'Persoonsgegevens Nederland'. Deze organisatie ...

AP legt focus op datahandel en AI

Published 11 nov 2019 09:24 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) benoemt drie terreinen die de komende jaren extra aandacht krijgen: datahandel, digitale ...

AP lanceert privacy-game bij Week van de Mediawijsheid

Published 08 nov 2019 09:41 CET | Nederland
 De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een mobiele game ontwikkeld om jongeren bewust te maken van privacy op smartphones. De ...

Autoriteit Persoonsgegevens onderzoekt privacy bij ontwikkeling van Smart Cities

Published 08 okt 2019 09:11 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is een verkennend onderzoek gestart naar de manier waarop gemeenten omgaan met de privacy van ...

AP vervolgt AVG-campagne: privacy bij ziekte werknemer

Published 03 okt 2019 09:26 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de volgende ronde ingeluid in haar informatiecampagne over de AVG. Ditmaal gaat het ...

AP: geen aanleiding verder onderzoek opslag medische data op cloud-platform

Published 01 okt 2019 08:51 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ziet geen aanleiding voor een nader controlerend onderzoek naar eventuele overtredingen van ...

AP: 2.000 datalekken per maand gemeld, zorg weer koploper

Published 19 sep 2019 13:48 CET | Nederland
De sector zorg en welzijn blijft koploper als het gaat om meldingen van datalekken. Dat laat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ...

Extern onderzoek naar financiering Autoriteit Persoonsgegevens

Published 17 sep 2019 13:49 CET | Nederland
Er komt een extern onderzoek naar de financiering van de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat heeft de minister voor ...

AP registreert sterke stijging privacyklachten, heeft te weinig onderzoekscapaciteit

Published 09 sep 2019 14:48 CET | Nederland
Het aantal privacyklachten blijft sterk toenemen, zo meldt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Ruim 15.000 mensen hebben in de ...

AP vervolgt AVG-campagne met informatie over verwerkers persoonsgegevens

Published 03 sep 2019 08:56 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft een vervolg aan haar eerder dit jaar ingezette campagne 'Wat betekent de privacywet ...

Autoriteit Persoonsgegevens deelt eerste AVG-boete van EUR 460.000 uit aan HagaZiekenhuis

Published 16 jul 2019 15:25 CET | Nederland
Het HagaZiekenhuis heeft de interne beveiliging van patiëntendossiers niet op orde. Dit blijkt uit onderzoek van de Autoriteit ...