0
Algemeen

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt voor neptoezichthouder

woensdag 13 november 2019 | 12:59 CET | Nieuws

GRATIS webinar van Telecompaper getiteld: Telecompapers 2020 voorspellingen. Donderdag 12 december om 11:00. Schrijf je nu in

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarschuwt voor een organisatie met de naam ‘Persoonsgegevens Nederland’. Deze organisatie doet zich via de website persoonsgegevensnederland.nl onterecht voor als de Nederlandse toezichthouder op de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Uit meldingen bij de AP blijkt dat de neptoezichthouder website-eigenaren benadert en onder druk zet om bepaalde beveiligingscertificaten aan te schaffen. Onder meer door te dreigen met boetes. De AP waarschuwt om niet in te gaan op e-mails en andere berichten van deze organisatie.

Personen of organisaties die twijfelen aan de juistheid van een ontvangen bericht, kunnen contact opnemen met het Informatie- en Meldpunt Privacy van de Autoriteit Persoonsgegevens. Op dit moment is de genoemde website overigens onbereikbaar.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

AP legt focus op datahandel en AI

Published 11 nov 2019 09:24 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) benoemt drie terreinen die de komende jaren extra aandacht krijgen: datahandel, digitale ...

AP lanceert privacy-game bij Week van de Mediawijsheid

Published 08 nov 2019 09:41 CET | Nederland
 De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een mobiele game ontwikkeld om jongeren bewust te maken van privacy op smartphones. De ...

Autoriteit Persoonsgegevens wijst vergunningaanvraag Fraudehelpdesk af

Published 05 nov 2019 08:58 CET | Nederland
De Fraudehelpdesk heeft een verzoek bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ingediend voor een vergunning om strafrechtelijke ...

Kabinet werkt aan wijzigingen voor AVG

Published 01 nov 2019 12:40 CET | Nederland
 Het kabinet werkt aan een wetswijziging voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), meldt minister Dekker van ...

Autoriteit Persoonsgegevens onderzoekt privacy bij ontwikkeling van Smart Cities

Published 08 okt 2019 09:11 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is een verkennend onderzoek gestart naar de manier waarop gemeenten omgaan met de privacy van ...

AP vervolgt AVG-campagne: privacy bij ziekte werknemer

Published 03 okt 2019 09:26 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de volgende ronde ingeluid in haar informatiecampagne over de AVG. Ditmaal gaat het ...

AP: geen aanleiding verder onderzoek opslag medische data op cloud-platform

Published 01 okt 2019 08:51 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ziet geen aanleiding voor een nader controlerend onderzoek naar eventuele overtredingen van ...

AP: 2.000 datalekken per maand gemeld, zorg weer koploper

Published 19 sep 2019 13:48 CET | Nederland
De sector zorg en welzijn blijft koploper als het gaat om meldingen van datalekken. Dat laat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ...