0
Mobiel

AP lanceert privacy-game bij Week van de Mediawijsheid

vrijdag 8 november 2019 | 09:41 CET | Nieuws

 De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een mobiele game ontwikkeld om jongeren bewust te maken van privacy op smartphones. De game is speelbaar in mobiele browsers, via jetelefoondebaas.nl. Het spelletje daagt uit om ‘de perfecte selfie’ te maken of zo snel mogelijk de geboortedatum in te voeren. 

Via de game leren jongeren dat hun gegevens in verkeerde handen kunnen vallen als deze niet beveiligd worden opgeslagen. Kwaadwillenden kunnen dan toegang krijgen tot hun accounts, aankopen doen vanaf hun bankrekening of zich voordoen als hen en abonnementen afsluiten.

De AP adviseert (alle) gebruikers van een mobiele telefoon om kritisch te kijken als een app om toegang vraagt en die toegang te blokkeren – of om de app niet te installeren. Een zaklamp heeft geen locatie of adresboek nodig. 

Week van de Mediawijsheid

De toezichthouder ondersteunt de Week van de Mediawijsheid, 8 tot en met 15 november. Tal van organisaties voeren campagne, met onder meer een liveblog, voorlichtingsmateriaal voor scholen en bibliotheken en een  ‘Grijs en wijs’ dag in museum Beeld & Geluid. 





tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen / Mobiel & Draadloos
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt voor neptoezichthouder

Published 13 nov 2019 12:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarschuwt voor een organisatie met de naam 'Persoonsgegevens Nederland'. Deze organisatie ...

AP legt focus op datahandel en AI

Published 11 nov 2019 09:24 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) benoemt drie terreinen die de komende jaren extra aandacht krijgen: datahandel, digitale ...

Dutch privacy regulator launches mobile game to raise security awareness

Published 08 nov 2019 10:39 CET | Nederland
The Dutch data protection regulator AP has developed a mobile game to help raise awareness among young people of privacy on their ...