0
Algemeen

AP vervolgt AVG-campagne: privacy bij ziekte werknemer

donderdag 3 oktober 2019 | 09:26 CET | Nieuws
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de volgende ronde ingeluid in haar informatiecampagne over de AVG. Ditmaal gaat het over privacy omtrent zieke werknemers. Met de campagne wil de AP de meest gestelde vragen van ondernemers over de privacywet beantwoorden.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

AP in 2019: meer inzet op handhaving bij privacy-overtredingen

Published 02 jul 2020 08:26 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft in 2019 meer ingezet op privacy-handhaving, nadat in 2018 voorlichting over de destijds ...

AP: aantal meldingen datalekken groeit 29% naar bijna 27.000

Published 06 feb 2020 09:40 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft in 2019 bijna 27.000 datalekmeldingen ontvangen. Dat is een groei van 29 procent ten ...

Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt voor neptoezichthouder

Published 13 nov 2019 12:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarschuwt voor een organisatie met de naam 'Persoonsgegevens Nederland'. Deze organisatie ...

AP legt focus op datahandel en AI

Published 11 nov 2019 09:24 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) benoemt drie terreinen die de komende jaren extra aandacht krijgen: datahandel, digitale ...

Kabinet werkt aan wijzigingen voor AVG

Published 01 nov 2019 12:40 CET | Nederland
 Het kabinet werkt aan een wetswijziging voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), meldt minister Dekker van ...

Autoriteit Persoonsgegevens onderzoekt privacy bij ontwikkeling van Smart Cities

Published 08 okt 2019 09:11 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is een verkennend onderzoek gestart naar de manier waarop gemeenten omgaan met de privacy van ...

AP: geen aanleiding verder onderzoek opslag medische data op cloud-platform

Published 01 okt 2019 08:51 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ziet geen aanleiding voor een nader controlerend onderzoek naar eventuele overtredingen van ...

AP: 2.000 datalekken per maand gemeld, zorg weer koploper

Published 19 sep 2019 13:48 CET | Nederland
De sector zorg en welzijn blijft koploper als het gaat om meldingen van datalekken. Dat laat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ...

AP registreert sterke stijging privacyklachten, heeft te weinig onderzoekscapaciteit

Published 09 sep 2019 14:48 CET | Nederland
Het aantal privacyklachten blijft sterk toenemen, zo meldt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Ruim 15.000 mensen hebben in de ...

Forse groei AP in 2018, evenals aantal privacyklachten

Published 04 apr 2019 14:02 CET | Nederland
27.000 mensen hebben de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) het afgelopen jaar telefonisch benaderd over de privacywet (2017: ...

Minister Dekker: nog veel behoefte aan voorlichting over AVG

Published 04 apr 2019 09:13 CET | Nederland
Er bestaat nog altijd een sterke behoefte aan voorlichting en uitleg over de praktische gevolgen van de invoering van de ...