0
Algemeen

Forse groei AP in 2018, evenals aantal privacyklachten

donderdag 4 april 2019 | 14:02 CET | Nieuws
27.000 mensen hebben de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) het afgelopen jaar telefonisch benaderd over de privacywet (2017: 9.500). De toezichthouder heeft het afgelopen jaar ruim 11.000 klachten ontvangen, vooral vooral over een schending van privacyrechten, zoals het recht op inzage. Dat blijkt uit het jaarverslag van de AP. De organisatie is met bijna een derde in omvang gegroeid om nieuwe taken goed uit te voeren.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Om meer artikelen te lezen is een abonnement of een registratie nodig.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Bent u al Nederlands Plus of Premium abonnee?



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

AP vervolgt AVG-campagne: privacy bij ziekte werknemer

Published 03 okt 2019 09:26 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de volgende ronde ingeluid in haar informatiecampagne over de AVG. Ditmaal gaat het ...

AP registreert sterke stijging privacyklachten, heeft te weinig onderzoekscapaciteit

Published 09 sep 2019 14:48 CET | Nederland
Het aantal privacyklachten blijft sterk toenemen, zo meldt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Ruim 15.000 mensen hebben in de ...

Autoriteit Persoonsgegevens deelt eerste AVG-boete van EUR 460.000 uit aan HagaZiekenhuis

Published 16 jul 2019 15:25 CET | Nederland
Het HagaZiekenhuis heeft de interne beveiliging van patiëntendossiers niet op orde. Dit blijkt uit onderzoek van de Autoriteit ...

Een jaar AVG: veel klachten, worsteling mkb met maatregelen

Published 04 jun 2019 08:00 CET | Nederland
Een jaar na de invoering van privacywet AVG is er voor het bedrijfsleven nog altijd veel onduidelijk: wat mag wel, wat mag niet. ...

Veel iOS-apps verzamelen op de achtergrond privacygevoelige data

Published 29 mei 2019 08:26 CET | Wereld
The Washington Post concludeert op basis van onderzoek - samen met privacybedrijf Disconnect - dat diverse bekende iOS-apps ...

Nederland ICT komt met AVG-certificering

Published 22 mei 2019 15:21 CET | Nederland
Nederland ICT, de branchevereniging van de digitale sector, heeft Avg-certificering gelanceerd voor verwerkers. Bedrijven die ...

AP-voorzitter Wolfsen wordt vice-voorzitter EDPB

Published 16 mei 2019 08:50 CET | Nederland
Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens, is gekozen tot vice-voorzitter van de European Data Protection ...

Autoriteit Persoonsgegevens en Commissariaat voor de Media intensiveren samenwerking

Published 24 apr 2019 08:44 CET | Nederland
Het Commissariaat voor de Media (CvdM) en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaan meer samenwerken op het gebied van toezicht en ...

Dutch data protection regulator sees jump in complaints in 2018

Published 05 apr 2019 09:47 CET | Nederland
The Dutch data protection authority AP said it received 27,000 phone inquiries in 2018, nearly triple the 9,500 received in ...

Minister Dekker: nog veel behoefte aan voorlichting over AVG

Published 04 apr 2019 09:13 CET | Nederland
Er bestaat nog altijd een sterke behoefte aan voorlichting en uitleg over de praktische gevolgen van de invoering van de ...

AP past boetebeleid aan op AVG-regels

Published 14 mrt 2019 10:15 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens past de boetebeleidsregels aan die gelden bij een overtreding van de privacywet AVG. De AP heeft ...

DNB en AP bekrachtigen rollen in toezicht op PSD2

Published 22 feb 2019 09:23 CET | Nederland
De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hebben op 21 februari een samenwerkingsprotocol ondertekend, ...

AP: 94% van Nederlanders ziet risico's gegevensbescherming

Published 28 jan 2019 10:05 CET | Nederland
94 procent van de Nederlanders maakt zich zorgen over de bescherming van zijn persoonsgegevens. Eén op drie mensen maakt zich ...





Kalender   /   Evenementen

23 feb RSA Conference
24 feb Arlo Q4 2019
24 feb Palo Alto Networks fiscal Q2
25 feb Iridium Q4 2019
25 feb Infinera Q4 2019
25 feb Millicom Q4 2019
25 feb American Tower Q4 2019
25 feb Utility Telecoms 2020
26 feb Crown Castle Q4 2019
26 feb Syn Q4 2019
26 feb Avast FY results
26 feb Box Q4 2019
26 feb Orbcomm Q4 2019
26 feb Sina Q4 2019
26 feb Weibo Q4 2019
26 feb Shentel Q4 2019
27 feb Zoom Telephonics Q4 2019
27 feb Telesat Q4
27 feb Dell Technologies fiscal Q4
27 feb VMware fiscal Q4
27 feb Cogent Communications Q4 2019
27 feb Cable One Q4 2019
27 feb Neophotonics Q4 2019
27 feb Baidu Q4 2019
27 feb Netia Q4 2019
27 feb Sunrise Q4 2019
27 feb Interxion EGM
28 feb Tecnotree FY 2019
28 feb Masmovil Q4 2019
28 feb Freenet Q4 2019
::: Meer Kalender Items