0
Algemeen

AP: 94% van Nederlanders ziet risico's gegevensbescherming

maandag 28 januari 2019 | 10:05 CET | Nieuws
Schrijf je nu alvast in voor het gratis webinar over de Multibandveiling 2020. En hoor snel na de veiling wie hoeveel waarvoor betaalde en wat we nu kunnen verwachten. Meld je hier aan!
94 procent van de Nederlanders maakt zich zorgen over de bescherming van zijn persoonsgegevens. Eén op drie mensen maakt zich zelfs veel of zeer veel zorgen. Dat blijkt uit onderzoek dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) liet doen in het kader van de Dag van de Privacy (EU Data Protection Day, 28 januari). 6 procent van de respondenten in het onderzoek maakt zich geen zorgen. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Internetbanken minder zorgvuldig met privacy - Consumentenbond

Published 26 mei 2020 10:20 CET | Nederland
Nieuwe banken zijn volgens de Consumentenbond vaak onzorgvuldiger met online privacy dan banken die al langer meedraaien. Vier ...

Zweedse autoriteit leggen Google boete op wegens schending 'vergeetrecht'

Published 11 mrt 2020 09:50 CET | Zweden
De Zweedse autoriteit voor gegevensbescherming (DPA) heeft een boete van SEK 75 miljoen (omgerekend EUR 69,9 miljoen) aan Google ...

ID-check via DigID-app nu ook beschikbaar voor iPhone

Published 11 nov 2019 14:46 CET | Nederland
DigID beheerder Logius heeft bekend gemaakt dat de controle door middel van het scannen van een identiteitsbewijs via de ...

73 procent Europeanen kent minimaal 1 privacyrecht, verbetering nodig

Published 14 jun 2019 14:33 CET | Europa
Europeanen zijn vrij goed op de hoogte van het bestaan van de nieuwe privacyregulering GDPR, in Nederland bekend als AVG. ...

Nederland ICT komt met AVG-certificering

Published 22 mei 2019 15:21 CET | Nederland
Nederland ICT, de branchevereniging van de digitale sector, heeft Avg-certificering gelanceerd voor verwerkers. Bedrijven die ...

Google verwijdert malafide DigiD-app na waarschuwing Nederlandse overheid

Published 19 apr 2019 08:08 CET | Nederland
Google heeft een malafide app uit de Google Play Store verwijderd die zich voordeed als de DigiD-app van de Nederlandse overheid. ...

Aanbieders persoonlijke gezondheidsomgeving krijgen keurmerk

Published 16 apr 2019 09:01 CET | Nederland
De eerste twee aanbieders van een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) hebben een MedMij-keurmerk ontvangen. Het gaat om Drimpy ...

Privacy-toezichthouder EDPS onderzoekt contracten EU-instellingen met Microsoft

Published 09 apr 2019 09:23 CET | Europa
De Europese privacytoezichthouder EDPS (European Data Protection Supervisor) onderzoekt of de Europese Commissie en andere ...

Forse groei AP in 2018, evenals aantal privacyklachten

Published 04 apr 2019 14:02 CET | Nederland
27.000 mensen hebben de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) het afgelopen jaar telefonisch benaderd over de privacywet (2017: ...

Minister Dekker: nog veel behoefte aan voorlichting over AVG

Published 04 apr 2019 09:13 CET | Nederland
Er bestaat nog altijd een sterke behoefte aan voorlichting en uitleg over de praktische gevolgen van de invoering van de ...

26 procent Nederlanders meer dan 31 uur per week online - EY

Published 19 mrt 2019 09:03 CET | Nederland
We spenderen steeds meer tijd online: 26 procent van de Nederlandse consumenten besteedt ruim 30 uur per week aan online ...

AP: veel datalekregisters overheidsorganisaties niet op orde

Published 18 mrt 2019 08:43 CET | Nederland
Slechts 60 procent van de datalekregisters bij overheidsorganisaties is van afdoende kwaliteit. Dat stelt de Autoriteit ...

Nationale Politie heeft beveiliging politiegegevens na meerdere dwangsommen nu afdoende op orde

Published 22 feb 2019 14:49 CET | Nederland
De Nationale Politie heeft maatregelen getroffen waardoor politiegegevens beter worden beveiligd tegen onbevoegde inzage. Daarmee ...

Tweede kamerlid Verhoeven (D66) pleit voor aanpak tech-reuzen via mededingingsrecht

Published 06 feb 2019 12:06 CET | Nederland
D66 wil dat tech-reuzen aangepakt worden via het mededingingsrecht. Volgens D66 tweede kamerlid Kees Verhoeven is het duidelijk ...

AP ontving bijna 21.000 meldingen van datalekken in 2018

Published 30 jan 2019 08:16 CET | Nederland
In 2018 zijn er 20.881 datalekken gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Het aantal meldingen is meer dan verdubbeld ten ...

Over 9 in 10 Dutch concerned about personal data risks

Published 28 jan 2019 11:20 CET | Nederland
Over nine in ten (94%) of the Dutch are concerned about personal data protection, and a third are very concerned, according to a ...

Consumentenbond overhandigt petitie tegen verzamelen locatiegegevens aan Google

Published 22 jan 2019 07:40 CET | Nederland
De Consumentenbond heeft maandag een petitie overhandigd aan Google met ruim 50.000 steunbetuigingen van consumenten. De ...

Recht om vergeten te worden geldt niet buiten EU

Published 10 jan 2019 16:27 CET | Europa
Zoekmachines hoeven niet langer wereldwijd koppelingen te verwijderen naar persoonlijke informatie, alleen nog maar in de EU, als ...

EU in 2019 verder met e-privacy, security

Published 03 jan 2019 09:38 CET | Europa
Het ministerie van EZK heeft daags na de Kerst een verslag gepubliceerd van de Telecomraad. De bewindslieden van de EU-lidstaten ...

'20 populaire apps delen ongevraagd gebruiksdata met Facebook'

Published 02 jan 2019 12:35 CET | Europa
Onderzoek van Privacy International wijst uit dat 20 van 34 geteste populaire apps - waaronder Tripadvisor, Shazam, Spotify en ...