0
Algemeen

Internetbanken minder zorgvuldig met privacy - Consumentenbond

dinsdag 26 mei 2020 | 10:20 CET | Nieuws
Schrijf je nu alvast in voor het gratis webinar over de Multibandveiling 2020. En hoor snel na de veiling wie hoeveel waarvoor betaalde en wat we nu kunnen verwachten. Meld je hier aan!
Nieuwe banken zijn volgens de Consumentenbond vaak onzorgvuldiger met online privacy dan banken die al langer meedraaien. Vier banken scoren matig tot slecht. Bij Revolut is het meeste mis en deze bank krijgt dan ook een onvoldoende. Revolut deelt persoonsgegevens van klanten, zoals e-mailadres en telefoonnummer, met Facebook om via het platform te kunnen adverteren. Consumenten die dit niet willen, moeten een e-mail sturen. Daarnaast blijkt uit een analyse van het dataverkeer dat de app van Revolut zonder waarschuwing vooraf informatie deelt met marketingbureaus. Omdat het verkeer

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Consumentenbond
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Consumentenbond waarschuwt weer voor brakke beveiligingscamera's

Published 12 jun 2020 07:40 CET | Nederland
Er komen nog steeds grote hoeveelheden onveilige Chinese beveiligingscamera's op de markt, stelt de Consumentenbond. Als een ...

Kwart Nederlanders in 2019 slachtoffer van cybercriminaliteit

Published 02 apr 2020 12:15 CET | Nederland
55 procent van de Nederlander is bezorgder dan ooit over hun online privacy. Dat blijkt uit het jaarlijkse Cyber Safety Insights ...

Consumentenbond introduceert Privacymeter voor online dienstverleners

Published 28 jan 2020 09:45 CET | Nederland
Op de Europese Dag van de Privacy brengt de Consumentenbond een online Privacymeter uit, een applicatie die aangeeft in hoeverre ...

DNB en AP bekrachtigen rollen in toezicht op PSD2

Published 22 feb 2019 09:23 CET | Nederland
De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hebben op 21 februari een samenwerkingsprotocol ondertekend, ...

AP: 94% van Nederlanders ziet risico's gegevensbescherming

Published 28 jan 2019 10:05 CET | Nederland
94 procent van de Nederlanders maakt zich zorgen over de bescherming van zijn persoonsgegevens. Eén op drie mensen maakt zich ...

Privacy First pleit voor centrale opt-out PSD2-data

Published 10 jan 2019 10:02 CET | Nederland
Privacy-organisatie Privacy First heeft het idee geopperd voor een 'PSD2-me-niet register'. Consumenten zouden de mogelijkheid ...

AP vraagt privacybeleid op van zorginstellingen, politieke partijen

Published 11 dec 2018 09:34 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft bij 53 organisaties aangeklopt om inzicht te krijgen in hun privacy-beleid. Het gaat om ...

AP verduidelijkt privacy-aspecten betaalwet PSD2

Published 18 okt 2018 13:29 CET | Europa
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) komt met een Q&A voor betaaldienstverleners, over waar 'uitdrukkelijke toestemming' aan moet ...