0
Algemeen

AP vraagt privacybeleid op van zorginstellingen, politieke partijen

dinsdag 11 december 2018 | 09:34 CET | Nieuws
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft bij 53 organisaties aangeklopt om inzicht te krijgen in hun privacy-beleid. Het gaat om bloedbanken, IVF-klinieken en om politieke partijen in drie gemeenten. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Internetbanken minder zorgvuldig met privacy - Consumentenbond

Published 26 mei 2020 10:20 CET | Nederland
Nieuwe banken zijn volgens de Consumentenbond vaak onzorgvuldiger met online privacy dan banken die al langer meedraaien. Vier ...

Een jaar AVG: veel klachten, worsteling mkb met maatregelen

Published 04 jun 2019 08:00 CET | Nederland
Een jaar na de invoering van privacywet AVG is er voor het bedrijfsleven nog altijd veel onduidelijk: wat mag wel, wat mag niet. ...

Zorginstellingen investeren massaal in IT, cybersecurity na WannaCry

Published 09 mei 2019 14:25 CET | Benelux
Zorginstellingen denken adequaat te kunnen reageren op een cyberaanval. Zij hebben na de ransomware-aanval met WannaCry die in ...

Minister Dekker: nog veel behoefte aan voorlichting over AVG

Published 04 apr 2019 09:13 CET | Nederland
Er bestaat nog altijd een sterke behoefte aan voorlichting en uitleg over de praktische gevolgen van de invoering van de ...

AP: veel datalekregisters overheidsorganisaties niet op orde

Published 18 mrt 2019 08:43 CET | Nederland
Slechts 60 procent van de datalekregisters bij overheidsorganisaties is van afdoende kwaliteit. Dat stelt de Autoriteit ...

Tweede kamerlid Verhoeven (D66) pleit voor aanpak tech-reuzen via mededingingsrecht

Published 06 feb 2019 12:06 CET | Nederland
D66 wil dat tech-reuzen aangepakt worden via het mededingingsrecht. Volgens D66 tweede kamerlid Kees Verhoeven is het duidelijk ...

AP ontving bijna 21.000 meldingen van datalekken in 2018

Published 30 jan 2019 08:16 CET | Nederland
In 2018 zijn er 20.881 datalekken gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Het aantal meldingen is meer dan verdubbeld ten ...

AP onderzoekt verwerkersovereenkomsten private organisaties

Published 17 jan 2019 08:52 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft in het kader van een steekproef bij 30 private organisaties opgevraagd welke afspraken ...

Nationale Politie krijgt tweede dwangsom voor het onvoldoende beschermen van persoonsgegevens

Published 24 dec 2018 12:54 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de Nationale Politie voor de tweede maal een dwangsom opgelegd vanwege het onvoldoende ...

Autoriteit Persoonsgegevens ontvangt bijna 10.000 privacy klachten

Published 13 dec 2018 09:40 CET | Nederland
Het afgelopen half jaar hebben bijna 10.000 mensen een privacyklacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Mensen ...

AP: volgen mensen via WiFi-tracking alleen bij uitzondering toegestaan

Published 30 nov 2018 16:10 CET | Nederland
Het volgen van mensen op straat, in winkelcentra of stations via hun mobiele apparatuur met behulp van onder meer WiFi-tracking ...

Consumentenbond wil privacy-vriendelijk data verzamelen door mkb

Published 18 okt 2018 09:25 CET | Nederland
De Consumentenbond wil dat mkb-ondernemingen werken aan een consumentvriendelijk alternatief voor dataverzameling. Dergelijke ...

Brancheorganisaties vrezen negatieve impact ePrivacy

Published 25 sep 2018 14:23 CET | Nederland
Nederlandse belangenorganisaties voor het bedrijfsleven roepen het kabinet in een brandbrief te pleiten voor een beter balans ...

Ruim helft consumenten vreest datamisbruik door bedrijven

Published 07 sep 2018 11:57 CET | Nederland
Ruim de helft van consumenten wantrouwt bedrijven als het gaat om het beschermen van hun data. Consumenten maken zich niet alleen ...

AP begint met verkennend onderzoek naar naleven AVG

Published 19 jul 2018 10:04 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is gestart met een verkennend onderzoek om te achterhalen hoe goed grote organisaties de ...

40 procent gemeenten voldoet niet aan AVG

Published 12 jul 2018 09:28 CET | Nederland
40 procent van de Nederlandse gemeenten overtreedt de AVG, omdat er geen privacyverklaring op hun website staat. Dat concludeert ...

Autoriteit Persoonsgevens: 600 privacyklachten in 1 maand AVG

Published 29 jun 2018 10:01 CET | Nederland
Onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, vanaf 25 mei) kan iedereen een privacyklacht indienen bij de Autoriteit ...

Consumentenbond: meer duidelijkheid over toepassing privacywet nodig

Published 27 jun 2018 08:59 CET | Nederland
De Consumentenbond heeft de Autoriteit Persoonsgegevens in een brief gevraagd meer duidelijkheid te geven over de toepassing van ...

AP waarschuwt voor bedrijven die AVG-keurmerk afgeven

Published 08 jun 2018 07:59 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarschuwt voor bedrijven die zeggen dat ze een keurmerk kunnen afgeven zodat organisaties ...

AP krijgt dagelijks 25-30 klachten over privacy binnen

Published 07 jun 2018 10:38 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) krijgt dagelijks 25 tot 30 klachten binnen over organisaties die niet voldoen aan de AVG. Dat ...

AP geeft duidelijkheid over grootschalige verwerking persoonsgegevens zorg

Published 01 jun 2018 09:36 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) verduidelijkt voor zorgaanbieders wanneer er sprake is van grootschalige gegevensverwerking ...





Kalender   /   Evenementen

20 apr Grameenphone Q1 2021
20 apr Netflix Q1 2021
20 apr Atos Q1 2021
20 apr Iridium Communications Q1 2021
20 apr Apple 'Spring Loaded' event
21 apr Elisa Q1 2021
21 apr HKBN H1 results
21 apr Crown Castle Q1 2021
21 apr Netgear Q1 2021
21 apr Orange Belgium Q1 2021
21 apr Verizon Q1 2021
21 apr Rogers Communications Q1 2021
21 apr Comcast Q1 2021
21 apr Ericsson Q1 2021
21 apr Vivendi Q1 2021
21 apr Proximus AGM
22 apr Tele2 Q1 2021
22 apr AT&T Q1 2021
22 apr Orange Q1 2021
22 apr VeriSign Q1 2021
22 apr Nordic Entertainment (NENT) Q1
22 apr Intel Q1 2021
22 apr Snap Q1 2021
22 apr FCC meeting
23 apr Telia Q1 2021
25 apr Vodafone Qatar Q1 2021
26 apr SBA Communications Q1 2021
27 apr A10 Networks Q1 2021
27 apr AudioCodes Q1 2021
27 apr Mediaset FY results
::: Meer Kalender Items