0
Algemeen

AP verduidelijkt privacy-aspecten betaalwet PSD2

donderdag 18 oktober 2018 | 13:29 CET | Nieuws
Bent u nieuw in de sector en/of kunt u een stoomcursus telecom gebruiken? Volg dan onze Masterclass Introductie telecom. Meer info...
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) komt met een Q&A voor betaaldienstverleners, over waar 'uitdrukkelijke toestemming' aan moet voldoen als het gaat om privacybescherming van consumenten. Daarmee wil de AP verduidelijking geven over de privacyaspecten in het kader van de Europese betaalregulering PSD2.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Europa / Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Internetbanken minder zorgvuldig met privacy - Consumentenbond

Published 26 mei 2020 10:20 CET | Nederland
Nieuwe banken zijn volgens de Consumentenbond vaak onzorgvuldiger met online privacy dan banken die al langer meedraaien. Vier ...

Nederlands fintech-bedrijf Floryn ontvangt PSD2-vergunning van DNB

Published 20 jan 2020 07:55 CET | Nederland
Floryn, een Nederlands fintechbedrijf actief in de markt van online krediet voor het midden- en kleinbedrijf, heeft een ...

Nieuw geopend PSD2-register rapporteert 116 bedrijven met PSD2-vergunning

Published 20 mrt 2019 09:39 CET | Europa
Uit het PSD2-register, dat deze week is geopend, blijkt dat er sinds begin vorig jaar totaal al aan 116 bedrijven vergunningen ...

DNB en AP bekrachtigen rollen in toezicht op PSD2

Published 22 feb 2019 09:23 CET | Nederland
De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hebben op 21 februari een samenwerkingsprotocol ondertekend, ...

Nederland start als laatste Europese lidstaat het PSD2-vergunningentraject

Published 18 feb 2019 15:27 CET | Nederland
Het FD meldt naar aanleiding van een publicatie in het Staatsblad dat Nederland, als laatste Europese lidstaat, nu ook het ...

Privacy First pleit voor centrale opt-out PSD2-data

Published 10 jan 2019 10:02 CET | Nederland
Privacy-organisatie Privacy First heeft het idee geopperd voor een 'PSD2-me-niet register'. Consumenten zouden de mogelijkheid ...

Nationale Politie krijgt tweede dwangsom voor het onvoldoende beschermen van persoonsgegevens

Published 24 dec 2018 12:54 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de Nationale Politie voor de tweede maal een dwangsom opgelegd vanwege het onvoldoende ...

Senaat stemt in met implementatiewet PSD2

Published 06 dec 2018 08:05 CET | Nederland
 De Eerste Kamer heeft ingestemd met de Implementatiewet herziene richtlijn betaaldiensten. Dit is de Nederlandse omzetting van ...

AP: volgen mensen via WiFi-tracking alleen bij uitzondering toegestaan

Published 30 nov 2018 16:10 CET | Nederland
Het volgen van mensen op straat, in winkelcentra of stations via hun mobiele apparatuur met behulp van onder meer WiFi-tracking ...

Dutch regulator clarifies privacy aspects of PSD2

Published 18 okt 2018 15:53 CET | Nederland
The Dutch Data Protection Authority (AP) is going to come out with a Q&A for payment service providers, about where "explicit ...

Mastercard vernieuwt dienstenpakket voor PSD2-transformatie

Published 05 jun 2018 13:37 CET | Europa
Mastercard heeft bekendgemaakt dat het een nieuw dienstenpakket ontwikkelt om partners te ondersteunen in de transformatie naar ...

Vertraging invoering PSD2-wetsvoorstel raakt fintechsector - FD

Published 22 mei 2018 12:46 CET | Nederland
De invoering van PSD2 in de Nederlandse wetgeving loopt achter op andere EU-landen, waardoor Nederlandse fintechbedrijven hun ...

AP blikt terug op 2017: meer bewustzijn burgers over privacy

Published 26 apr 2018 09:55 CET | Nederland
Het afgelopen jaar stond voor de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) grotendeels in het teken van de nieuwe privacywetgeving AVG. ...

ASN, RegioBank en SNS willen 'privacyschakelaar' in PSD2

Published 09 mrt 2018 10:55 CET | Nederland
ASN, RegioBank en SNS gaan hun klanten nog een keer extra vragen om akkoord te gaan met het delen van transactiegegevens. Deze ...

De Nederlandsche Bank: gebrek aan toezicht op PSD2

Published 14 feb 2018 15:04 CET | Europa
DNB stelt nu dat PSD2 niet voorziet in een procedure om toestemming in te trekken, noch in controle op wat derde aanbieders doen ...

Autoriteit Persoonsgegevens wil toezicht houden op privacy betaaldiensten

Published 16 jan 2018 08:05 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vindt dat de ontwerpversie van het Implementatiebesluit herziene richtlijn betaaldiensten ...

PSD2 zet de bankensector in beweging

Published 16 jun 2017 15:56 CET | Europa
De sector bereidt zich voor op de datum van 1 mei 2018, als PSD2 in gaat. Dit pakket Europese regels brengt grote veranderingen ...





Kalender   /   Evenementen

22 okt Nordic Entertainment Q3 2020
22 okt Limelight Networks Q3 2020
22 okt Intel Q3 2020
22 okt Verimatrix Q3 2020
22 okt Econocom Q3 2020
22 okt AT&T Q3 2020
22 okt STMicroelectronics Q3 2020
22 okt VeriSign Q3 2020
22 okt Rogers Q3 2020
23 okt Doro Q3 2020
23 okt Orange Belgium Q3 2020
23 okt Airtel Africa H1 results
26 okt Harmonic Q3 2020
26 okt Alphabet Q3 2020
26 okt Twilio Q3 2020
26 okt CCW Europe 2020
27 okt Akamai Technologies Q3 2020
27 okt Microsoft fiscal Q1
27 okt Megacable Q3 2020
27 okt Telefonica Brasil Q3 2020
27 okt A10 Networks Q3 2020
27 okt Juniper Networks Q3 2020
27 okt Siminn Q3 2020
27 okt Sequans Communications Q3 2020
28 okt Belden Q3 2020
28 okt Extreme Networks fiscal Q1
28 okt ZTE Q3 2020
28 okt 8x8 fiscal Q2
28 okt Ooredoo Q3 2020
28 okt Telecoms World Asia 2020
::: Meer Kalender Items